maanantai 29. huhtikuuta 2013

Viikonlopun ratsastelut

Lauantaina lähdin ajelemaan aamulla Joensuusta kohti Outokumpua. Menin suoraan tallille, missä Ida, Mira ja Kati jo olivatkin laittamassa hevosia. Olihan se ihan luksusta, kun minunkin ratsu oli jo valmiina laitettuna odottamassa. Siitäpä sitten aika pian lähdettiin kentälle ratsastamaan. Kentälle oli juuri ajettu hiekkaa, joten pohja oli muuten hyvä, mutta melko pehmeä. Kati lähti meitä kuvaamaan, siitä ISO kiitos!

Ratsuni, Sessa, oli taas aluksi hirmu etupainoinen ennen kuin rupesi vertymään. Toisen kerran laukkaa nostettaessa Sessa sai jonkin ihme kohtauksen ja pukitti. Pukittipa sitten vielä sellaisen 10-15 kertaa peräjälkeen ja minä vaan ihmettelin, että mikä sille tuli ja yritin saada sen rauhoittumaan. Kun viimein sain Sessan pysähtymään, niin joku huuti "häntäremmi katkes". EI-VOI-OLLA! mutta kyllä, häntäremmi oli katkennut. Ilmeisesti se oli katkennut jo heti ensimmäisestä pukista ja tottakai kun sellainen nahan pätkä läpsähtää perseelle jokaisella pukilla, niin poni vaan laittoi uutta pukkia perään. Kyllähän se oli aika huvittavaa. No eiku vain häntäremmin pätkää irroittelemaan ja työskentely jatkuu. Senpä jälkeen mitään ongelmia ei ollutkaan.

Alkuverkkaa

Lisää raviverkkaa

Laukkakin alkoi keventyä kun poni lämpesi

Kun oltiin verrytelty ruvettiin hyppäämään. Hypättiin estettä joitakin kertoja. ensin vähän pienempänä sitten suurempana. Sessa hyppäsi hirmu hyvin, eikä minua jännittänyt ollenkaan, vaikka en ollut Sessalla aiemmin hypännyt. Pienemmillä esteillä Sessa ei olisi oikein viitsinyt, mutta heti kun korotettiin estettä pikkuisen niin hypytkin oli paremmat. Tytöt hyppäsivät vielä vähän isompaa, mutta itse päätin lopettaa hyppäämisen hyvään fiilikseen, enkä lähtenyt korkeampaa edes kokeilemaan, vaikka se olisi ollut Sessalle varmasti kivempaa, kuin tuollaiset pikkuesteet.

Pikkueste


Pikkueste vielä toiseenkin suuntaan

Tässä tämä vähän "isompi" este
Hyppyjen jälkeen lähdettiin vielä käymään "maastossa". Käytiin siis ravailemassa, laukkailemassa ja kävelemässä tallille tuovalla tiellä. Sessa oli oikein nätisti, mitä nyt yhtä perhosta piti vähän säikähtää, mutta muuten ei mitään ongelmaa. Sessa olisi vaan selvästi halunnut vähän kovempaa mennä.

Maastossa

Sunnuntaina sitten menin taas tallille ja tallilla olivat jo Iida, Mira ja Pinja. Mira oli ratsastamassa ja Iida ja Pinja olivat katsomassa tuntia. Katsottiin vähän aikaa Miran tuntia ja Pinja kuvasi. Sitten lähdettiin laittamaan hevosia valmiiksi. Jälleen kerran menin Sessalla. Kentällä olikin jo esteet valmiina Miran tunnilta, joten mekin hypätttiin. Kuvia saan myöhemmin, joten laittelen niitä sitten kun saan. Sessa ei ollut läheskään niin etupainoinen sunnuntaina, kun sitä oli jo lauantaina liikutettu. Hypättiin ristikkoa, pystyä ja okseria, sekä tehtiin parin-kolmen hypyn sarjoja esteistä. Sessa oli jälleen kerran huippu, se niin rakastaa esteitä. Hyppyjen jälkeen kävin vähän aikaa revittelemässä Sessalla kentän viereisellä pellolla ja lähdettiin tallin omistajan kanssa vielä loppuverkkailemaan maastoon taas. Omistaja siis tuli pyörällä meidän kanssa. Sessalla olisi kyllä taas ollut virtaa niin hirveästi, mutta tällä kertaa mitään ei tarvinnut säikkyä.

Ratsastuksen jälkeen tallin omistaja kysyi, että haluaisinko ratsastaa tallin nuorella hevosella, jolla ratsukoulutus on vielä kesken. Lupauduin niin tekemään ja aluksi jännitti, että mimmoinenkohan säpsy sieltä alle tulee. Olin pahasti väärässä. 5-vuotias ruuna, oli todella rauhallinen. Ratsukoulutus on vielä hyvin alussa ja menin vain vähän ravia ja käyntiä sillä. Eihän se vielä oikein apujakaan ymmärrä, mutta oli jotenkin todella hassua kun se oli aivan toisenlainen, kuin kuvittelin. Minun jälkeen vielä omistajakin hyppäsi hepan selkään ja työskenteli vähän enemmän sen kanssa. Kyllä siitä varmasti vielä hieno ratsu tulee, kunhan se saadaan koulutettua.

Kävin vielä illalla kaverini luona ja kuvasin hänen kolmea koiraansa ulkona. Laittelen niistäkin kuvia kunhan ehdin. Tänään suuntaan taas ratsastustunnille ja to-pe olisi opistolla esteradan ratsastus -kurssi ja työtkin alkaa! Vauhdikas viikko siis taas tiedossa. Mitenkähän sitä nyt pärjää, kun ei pääse niin usein heppailemaan, kun pitäisi välillä tehdä töitäkin. Nähtäväksi jää.

Tässäkin postauksessa esiteltyjen tyttöjen blogit löytyvät täältä:
Iida: http://iitunelam.blogspot.fi/
Mira: http://kuolaimella.blogspot.fi/
Pinja: http://pinjahevostenkanssa.blogspot.fi/
Kati: http://katariinablog.blogspot.fi/

5 kommenttia:

  1. Elä turhaan jännitä Sessalla isompien hyppäämistä! Mie oon jonkun verran sillä hypänny ja siitä kyllä tosiaan huomaa, että rakastaa sitä :) Isommilla varsinkin tuntuu, että se rauhottus ja alkas keskittymään vähän paremmin.
    Mie siis vuokraan Sessaa, lauantainakin itseasiassa kävin sillä ratsastamassa siun jälkeen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sessa kyllä tosiaan herättää luottamusta noilla esteillä, että ehkäpä ensi kerralla sitten. Hiljaa hyvä tulee :) Ja hyvä, että saa liikuntaa, sitä se ainakin kaipaa!

      Poista
    2. Niin kaipaa, on nimittäin erittäin virkeällä tuulella ihan aina! :D
      Ja onhan tuota mahaakin vähän kertynyt...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Nojoo, millä todennäköisyydellä, mut kaikki on näköjään mahdollista :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.