torstai 11. huhtikuuta 2013

Erikoispostaus: Hevoshistoriani osa 3.


Flexa
Ja viimein saavumme hevoshistoriani viimeiseen osaan

Muutin syksyllä 2009 Joensuuhun ja keväällä 2010 aloin vuokraamaan lämminveriruuna Onnia, oikealta nimeltään Öken. Kävin aika satunnaisesti ja kesällä 2010 tapahtui hevoshistoriani käännekohta, kun "löysin" Aittopuron tallin ja pääsin tutustumaan Centered Ridingiin. Kävin kesällä Centered Ridingin peruskurssin ja innostuin heti. Syksyllä aloitin vakiotunnit Aittopuron tallilla ja kävin siellä kerran viikkoon. Aittopuron tallilla pääsin ratsastamaan seuraavilla hevosilla:

pv t. Flexa
sh r. Hiskin Otto
eestinh r. Vahvel

Aittopuron tallin tärkeimmäksi ratsukseni muodostui Flexa, eli Melli. Ratsastin yleensä aina Mellillä, tykkäsin neidin tempperamentista ja siitä, ettei mitään annettu ilmaiseksi. Kävin kesällä 2011 Aittopuron tallilla estekurssin, jolla halusin palauttaa mieleeni taas esteratsastuksen. En ollut moniin vuosiin hypännyt esteitä ja silloinkin yleensä vain todella harvoin. Mellillä pääsin taas esteiden makuun. Jokatapauksessa sanoisin, että Aittopuron talli on ollut yksi ratsastushistoriani merkittävimmistä paikoista! Siellä löysin harrastusintoni uudelleen.

Minä ja Melli estekurssilla 2011

Minä ja Mikael v. 2011
Syksyllä 2011 kävin ekaa kertaa kokeilemassa Mikael nimistä hevosta, jota oli tarkoitus alkaa liikuttamaan. Ensimmäinen kerta meni todella huonosti ja epäilin, ettei minusta olisi kyseisen hepan ratsastajaksi. Mikaelin omistaja kuitenkin pyysi, että tulisin kokeilemaan vielä uudestaan ja toinen kerta sujuikin paljon paremmin. Mikaelia ehdin käydä muutaman kerran hoitamassa, kun Mellin omistajan kanssa sovittiin puoliylläpidosta. Harkitsin tuolloin vielä vakavasti, että olisin ostanu Mellin, sillä se oli tulossa myyntiin. Totesin kuitenkin, ettei minulla olisi ollut mitenkään varaa elättää hevosta. Ehdin puoliylläpitää Melliä n. kuukauden kunnes joku pöllö ajoi perääni autolla ja meidän auto meni lunastukseen.

En siis ehtinyt käymään enää niin usein tallilla. Ja Vuodenvaihteessa 2012 muutin kevääksi Helsinkiin opiskelemaan. Niinpä kevätkauden ratsastus oli taas jäähyllä. Kävin pari kertaa vielä Aittopuron tallilla keväällä ratsastamassa, kunnes se lopetti toimintansa kesän alussa. Melliä minulla on myös ikävä.



Minä ja Arvola Brave Knight v. 2013
Minä ja Apsu v. 2012
Viime kesänä (2012) menin sitten estekurssille Jokirannan ratsastuskoululle. Tykkäsin kurssista ja niinpä aloitin syksyllä vakiotunnitkin estepienryhmässä, joita jatkan edelleen kerran viikkoon. Kesällä kävin myös kokeilemassa nykyistäkin vuokraheppaa trakehner ruuna Adoratoria, eli Apsua. Mikaeliakin olen käynyt aina silloin tällöin liikuttelemassa.



Jokirannan ratsastuskoululla olen ratsastanut seuraavilla hevosilla:

nf r. Hillside Balrog
nf r. Arvola Brave Knight
eestinh t. Elaia
trak t. Zuzi
pv t. Sanele
pv r. Armando III
pv r. Arras
pv r. Backyard's After Eight
rp r. Ontario II
tuntem. r. Arion III

Reilu kuukausi sitten "löysin" Outokummusta, anoppilan läheltä ratsutallin, jolla olen nyt muutaman kerran käynyt ratsastelemassa. Käymme avomieheni kanssa aika usein Outokummussa vanhempiemme luona, joten on kiva kun nyt sielläkin on mielekästä tekemistä. Talli on siis ratsutalli Revontuli, joka on aikaisemmin toiminut Juuassa. Kävin myös vähän aikaa sitten siellä tunnin estevalmennuksessa.

Kyseisellä tallilla olen ratsastanut seuraavilla hevosilla:

nf t. Lilja II
w t. American Night Light
sh t. Rinsessanni

Minä ja American Night Light v. 2013
Siinäpä sitä on käyty läpi minun hevoshistoriani. Voi olla, että jokunen heppa on unohtunut välistä, mutta suurin osa lienee listassa. Listassa on siis laskujeni mukaan 72 hevosta. Olipa mukavaa muistella menneitä. Olikos tässä postauksessa teille tuttuja hevosia?

7 kommenttia:

  1. oli kyl tooooooooooosi paljon tuttuja!!

    VastaaPoista
  2. Arion III ei ole pv vaan tilasto (eli siis isä:täykkäri ja emä:tuntematon rotu jolla on suku täysin selvillä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä homma, sukupostista vaan vilkasin, niin en sen tarkemmin ruvennut asiaan tutustumaan :D

      Poista
  3. Moi:) Millanen toi hillside balrog oli sillo? nimittäin poni on nytte meidän tallilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Itse tykkäsin kovasti Pantista (Tai Pantiksi sitä täällä kutsuttiin). Poni oli tosi reipas ja hyvä hyppääjä. Herkkä oli kyljistään, että vauhdilla kyllä lähti jos jalustimet tiputti jaloistaan. Mut ei kyllä muuten mitään moitittavaa, hirmu kiva poni!

      Poista
  4. okei täällä sitä sanotaa papuks :D se on kyllä superhyvä poni!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.