keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Erikoispostaus: Hevoshistoriani osa 2.

Olen myös ratsastellut elämäni aikana monilla ystävieni hevosilla. Laittelenpa niitä nyt tänne.

Aleksi v. 2003
Tärkeimpänä hoito/vuokrahevosena pidän kaverini Sannan shetlanninponi Aleksia, eli Allua. Sannaan tutustuin yläasteella ja sitä kautta sitten yhteinen harrastuskin löytyi. Sannalla oli ollut Allu jo monia vuosia ja se on ehdottomasti yksi parhaista shettiksistä mitä olen koskaan tavannut. Se oli todella kiltti, vaikka ponimaisiakin piirteitä löytyi.

Paras muisto Allusta on se, kun kävimme Kantelesärkän tallilla kisoissa ja Sannan pikkusisko meni tehtäväradan Allun kanssa. Tehtäväradalla sai olla avustaja mukana ja luonnollisesti se olin minä. Oltiin Allun kanssa ennenkin leikitty "seuraa-johtajaa" (Vaikka siihen aikaan ei ollut mitään hajuakaan luonnollisesta hevostaidosta tai muistakaan semmoisista) ja siitähän olikin sitten apua kisoissa. Sannan sisko oli vielä nuori, eikä osannut rataa ollenkaan ulkoa. Sanoin sitten vaan, että pidä poni vaan ravissa, niin minä kerron minne pitää mennä. Lähdin sitten juoksemaan rataa pitkin ja huomasin, että poni seurasi perästä. Juoksin siis koko radan ja poni tuli kiltisti perässä. Voittohan sieltä sitten tuli! Voi, että olin ylpeä Allusta!

Hannevei eli Neve.


Allun kanssa samalla tallilla oli myös suomenhevostamma Hannevei, eli Neve, jolla myöskin ratsastelin silloin tällöin. Olin oikeastaan Allulle jo liian pitkä, mutta sellainen rimppa, että painoa ei ollut nimeksikään. Neven kanssa ratsastelin myös paljon. Muistan miten Sannan kanssa hypättiin Nevellä ilman satulaakin. Hurjia ollaan silloin oltu. Käytiin paljon maastoilemassa Allulla ja Nevellä Sannan kanssa ja Sannaa saan kiittää monista hyvistä muistoista!

Lisätään listaan:
shet r. Aleksi
sh t. Hannevei
lv t. Camy Girl
sh r. Riku-Viri
sh r. Poika-Visko
eestinh r. Viiking




Minä ja Vesku, v. 2005
Kävin myös pari kertaa ratsastamassa kaverini ylläpitohevosella Camy Girlilla. Lämppäritamma, jolla oli jo ikää. Saman kaverin kanssa kävin myös ratsastamassa pari kertaa eesinhevos ruuna Viikingillä eli Vikillä ja myöhemmin samalla tallilla asuvan suokkiruuna Poika-Viskolla eli Veskulla. Veskulla ratsastelin muistaakseni vuonna 2005 melkein kerran viikkoon.

Lisäksi kävin ratsastamassa toisen kaverini Suomenhevosella Riku-Virillä useammankin kerran. Riku oli oikein kiva herrasmies ja kyseinen kaveri lähtikin Rikun kanssa Vuohimäen leirille silloin toisena kesänä.

Minä ja Riku v.2005






18-vuotta täytettyäni sain ajokortin ja silloin rupesin käymään ensimmäistä kertaa vakiotunneilla, nimittäin El Caballo Feliz, nimisellä harrastetallilla.

Minä ja Bandi v. 2007
Kyseisellä tallilla kävin vakiotunneilla syksyn 2007 ja seuraavan kevään ja kesällä 2008, lukiosta valmistuttuani menin työmarkkinatuella harjoitteluun samaiselle tallille. Vaikka työ oli rankkaa tykkäsin hirveästi koko kesästä! Voi olla, että aika kultaa muistot, mutta ehdottomasti yksi parhaista kesistä mitä minulla on ollut! El Caballo Felizissa ratsastin siis ainakin seuraavilla hevosilla:

tuntem. r. Prisco
pv r. Bandit
ox r. Nominac
tuntem. t. Ketter
tuntem. r. Romeo
rp. r. Lawn Of Brown Prince
sh. r. Harlin
tuntem. t. Ira

Ratsastin tunneilla yleensä Bandilla ja se olikin minun suosikkiratsuni. Muistan erään kerran kun tuntia oli pitämässä sijaisopettaja ja Bandin perä oli tavallista kevyempi. Kun ruvettiin laukkaamaan niin bandi vaan veteli pukkia toisen perään. Jouduin keskittymään täysin siihen, että pysyn kyydissä ja opettaja käski kääntää Bandia voltille, ettei se voisi pukitella. Siinä sitten mentiin tiukkaa volttia pukkilaukassa. Muistan miten opettaja sanoin että "Kestä vielä vähän aikaa, kohta lopetetaan laukkaaminen". Pysyin kyydissä, mutta oli kyllä yksi rankimmista tunneista. Tuotakin heppaa on kyllä vähän ikävä!

Minä ja Roobe v. 2003
On myös monia hevosia joilla olen ratsastanut vain yhden kerran ja listaan niitä nyt tähän:
lv t. So Fine (Tähän mennessä ainoa heppa jolta olen pudonnut pukitteluissa)
sh r. I. L. Ponnen Tahti
tuntem. r. Bubenthsik
rp. t. Salli-Mariia
?. t. Tuti
tuntem. r. Roobe
sh t. Siroluomus
sh r. Solmu (En muista oikeea nimeä)
sh t. Rimpi
sh t. Kimin Essu

Muutin sykyllä 2008 Savonlinnaan, jolloin ratsastus jäi tauolle. Aloitin opiskelut, joten paljoa ei olisi ollut varaakaan. Kävin kuitenkin välillä El Caballo Felizissa, aina kotona käydessäni. Kävin myös kerran Enonkoskella Kirsin tallilla yhdellä tunnilla, jossa ratsastin muistaakseni suomenhevostamma Siroluomuksella.

Jatkuu osassa 3. Oliko tässä osassa sinulle tuttuja hevosia?

9 kommenttia:

  1. kivoja nää postaukset, ja tekstiä jakso hyvin lukee c: ootan 3. Osaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, etten oo liikaa kirjottanu :D oishan tuota kerrottavaa vaikka millä mitalla, mutta pakko karsia jotain. Kolmas osa tulee tänään ;)

      Poista
  2. Hei, hevosia joilla olen ratsastanut vain kerran, lv tamma So fine, onko kyseessä Outokummussa aikaisemmin asustanut Sohvi? :) Huomasinpas myös tuon Taimurin tuolta edellisestä postauksesta, on nykyään samalla tallilla missä minunkin hevoset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on Sohvi. Oli pitkään kaverillani jonnekin 2004 tai 2005 asti, sitten myytiin. Kiva kuulla että Taimur on vielä olemassa! Terkkuja sinne!

      Poista
    2. joo ja 2008 vuodesta alkaen sohvi on ollu mulla. Tamu viettää viettää eläkepäiviä kaverinaan kantelesärkältä tullut ransuli :)

      Poista
    3. Voi miten mukava kuulla! :) Tamu on kyllä eläkkeensä ansainnut, niin hienosti teki töitä aikoinaan :)

      Poista
    4. hyvässä kunnossahan se on vieläki, ei ikä paina herraa :)

      Poista
  3. Siroluomus (Sumo) pisti listassa silmään :) Ratsastan itse yhä tuolla Kirsillä, mutta Sumo on jo lopetettu vuosia sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. En ite käynyt kuin yhden kerran kyseisellä tallilla :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.