torstai 5. kesäkuuta 2014

Pitkästä aikaa

Viime kesänä viimeksi tapasin tämän valloittavan neitokaisen ja pitkän tauon jälkeen kävin hänen luonaan taas. Mennessä mietin, että vieläköhän se muistaa minua ja osaakohan siellä selässä enää olla, kun on niin pitkä tauko ollut.

Tallille kun pääsin niin siellähän se neitokainen tarhassaan katseli ja kun menin tarhan portille niin lähti tulemaan vastaan.
Ja kukas muukaan kuin viimekesäinen vuokrahevoseni Muru! Viimeksi taisin käydä joskus viime vuoden elokuussa ratsastamassa Murulla ja olihan neiti kyllä hoikemmassa kunnossakin kuin viime kesän laidunkauden jälkeen.

Ilma oli kuumaakin kuumempi. Kun menin tallille niin lämpöasteita oli jo 24. Olinkin mennyt aamusta siksi, ettei tarvitsisi ihan kuumimpaan aikaan ratsastaa, vaan aika kuumahan tuo ilma jo oli. Laitoin Murun käytävällä valmiiksi ja suuntasin kentälle.

Pitkään en viitsinyt ratsastaa, silä jo alkuravien aikaan alkoi hikeä pukkaamaan niin Murulle, kuin minullekin. Olin ihan unohtanut miten paljon Murua pitikään ratsastaa jalalla! Mutta kun muistelin viime kesää, niin ainakana ihan niin paljoa ei ollut kiemurtelua kuin silloin, ehkä jotain oli siis takaraivoon jäänyt viime kesältä. Murun laukka on myös melkoisen pomputtavaa tai se on sellaista isoa ja Muru polkaisee aina takajaloillaan reilusti ylöspäin. Tuntui kuitenkin, ettei siinä ollut niin hankalaa istua kuin muistelin. Vasemmalle laukatessa tosin oli vielä vähän ohjaus hukassa, mutta kun otin sen jälkeen oikeaa laukkaa niin pysyttiin hyvin jo urallakin. Loppuun otin vielä rentoa ravia ja tässä vaiheessa Muru olikin jo kaulaa myöten hiessä.

Ratsastuksen jälkeen kylmäsin Murun jalat ja kastelin koko hevosen. Sen jälkeen vein Murun laitumelle jossa se pääse syömään vihreää ja otin pari kuvaa. Asetukset oli vaan vähän pielessä niin kuvat ei ole nyt kovinkaan hyviä. Täytyy ensi kerralla sitten ottaa vähän parempia.

Pienet ravit laitumelle pääsyn kunniaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.