torstai 12. kesäkuuta 2014

Estekurssi osa 2 + video

Nyt on estekurssi taputeltu ja kylläpä olikin kiva päästä hyppäämään. Viimeisinä kolmena kurssin tuntina ratsunani toimi jälleen Mondo. Eilinen päivä oli aika rankka, sillä meillä oli tosiaan kaksi tuntia. Ensimmäisellä tunnilla harjoiteltiin katsetta ja kääntämistä. Tykkään kovasti siitä, että opettaja aina kertoi myös teoriassa miksi jokin asia tehdään, niinkuin se tehdään ja samalla päästiin kokeilemaan sitä käytännössä. Ensimmäinen tunti tuntui ihan hyvältä ja Mondo liikkui ihan hyvin. Toinen tunti ei sitten ollutkaan enää niin hohdokas...

Kaikki postauksen kuvat otettu tänään ja ne on ottanut Netta S.


Minä ja Mondo tänään tunnin jälkeen.
Tauon jälkeen aloitettiin toinen tunti, jossa tarkoituksena oli ratsastaa rataa. Oltiin harjoiteltu samoja esteitä edellisellä tunnilla, mutta eri järjestyksessä. Saatiin opetella rataa koko tauon ajan ja koitin sitä kovasti päntätä. Sanoin kyllä jo tauon aikana kaverilleni, että hyppään varmasti 2 esteen jälkeen tuon 5 esteen, sillä siten oltiin sitä tunnillakin harjoiteltu. Alkuun taas harjoiteltiin pari pätkää ja sitten päästiin hyppäämään rataa.



Mondo oli jo aika väsynyt tässä vaiheessa ja niin olin minäkin. Kuitenkin kun aloitin radan niin alkuun meni todella hyvin, kunnes tuli kolmas este. Ja kuten olin arvellutkin niin hyppäsin tuon 5. esteeen kolmantena. Heti hypyn jälkeen tajusin, että "eikun ei". Mulle on jotenkin todella perinteistä, että kun sitten tosiaan pitää sitä rataa hypätä niin sitä ei vaan muista, kun samoja esteitä on hypätty aikaisemmin eri järjestyksessä. Joten alusta koko homma.

Jotenkin pakka oli kuitenkin jo levinnyt ja Mondo ja minä niin väsyneitä, ettei radasta meinannut tulla mitään. Alkuun ei noussut kunnon laukkaa, mutta loppua kohden parani. Toisella kerralla muistin radan ja saatiin se käytyä, vaikkakin osa kaarteista mentiin ravissa, kun ei vaan laukka pyörinyt.

Vanha tapa kääntää nyrkit alapäin on näköjään taas palannut.
Radan jälkeen tultiin vielä laukassa puomeja siten, että toinen käsi piti laittaa selän taakse. Se oli kivaa ja Mondokin hienosti jaksoi tunnin loppuun vaikka molemmat oltiin jo väsyneitä.

Rapsutuksia.
Tänään harjoiteliin sitten kaarteita ja kurveja, ikäänkuin 2.vaiheen ratsastusta. Kyllähän me Mondon kanssa osataan tulla kovaa, mutta pitkänä, joten haastavaa oli tosiaan nuo tiukkaakin tiukemmat kurvit, joihin pitäisi tulla mahdollisimman lyhyenä, mutta kuitenkin ponnekkaasti. Tänäänkin tultiin lopuksi rataa, jossa tosiaan noita tiukkoja kurveja riitti. Alla kuva tämänpäiväisestä radasta:
Tänän ylipäätään ratsastus sujui paremmin, kun ei oltu niin väsyneitä. Mondoltakin löytyi taas se vanha kunnon estevaihde, mikä tuntui olevan eilen hukassa. Ensimmäisellä kerralla rata ei ihan onnistunut, sillä viidennelle esteelle tultiin aivan liian pitkänä ja Mondo sitten ponnisti aika kaukaa. En siis ehtinyt ottaa sitä takaisin, joten kurvi meni leveäksi ja kierrettiin tuo ensimmäinen este.



Toisella kerralla meni jo paljon paremmin. Toisen esteen päällä, en kuitenkaan ollut hereillä enkä saanut laukkaa vaihdettua, joten tulin kolmoselle ravissa. Sen jälkeen taas sain laukan rullaamaan ja tultiin hyvin neloselta vitoselle. Tässä mulla oli jopa katse jo oikein, joten selvästi näki miten paljon se taas vaikutti. Vitosen jälkeen kurvi tuntui jo onnistuvan, kunnes rupesin itse jotain haparoimaan ja otettiin Mondo kanssa muutama epävarma askel ja siitä sitten taas kohti kutosta.

Tässäpä video tuosta toisen kerran radasta: Video alkaa 1. esteen jälkeen vasta.


Kaiken kaikkiaan kurssi oli oikein hyvä palautus taas esteisiin. Yhtään ei missään vaiheessa jännittänyt, joten sekin oli oikein hyvä merkki. Toisaalta allahan oli luottoratsu ja esteeet oli maahankaivettuja. Mutta ainakaan ei tarvitse ihan alusta aloittaa estejännityksen purkamista.

Vaan tulipas tästä kilometripostaus... Kiitos, jos jaksoit lukea :)

ps.Viikonloppuna suuntaan Jokirantaan ainakin osaksi aikaa kuvailemaan alue-kansallisia estekilpailuja. Mulla vaan sattuu just tälle viikonlopulle kahdet sukujuhlat, joten kumpanakaan päivänä en pysty koko päivää olemaan. Pääasia kuitenkin, että ylipäätään pääsen kisoja kuvaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.