keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Estekurssia

Mulla on siis tällä viikolla estekurssi Jokirannan ratsastuskoulussa. Esteet eivät ole isoja vaan ihan 50cm, sillä halusin taas varmuutta hyppäämiseen tauon jälkeen. Viime syksyltä jäi edelleen vähän huonot fiilikset putoamisesta(siis toisella tallilla), joten nyt korjataan taas sattuneita vahinkoja. Jokirannassa on tutut hevoset ja opettajat, joten tämän parempaa paikkaa en osaisi kuvitellakaan esteharjoituksiin.

Maanantaina oli ensimmäinen tunti ja sain ratsuksi lempparihevoseni, Mondon. Mondo on minulle sellainen luottoratsu ja viimekin kesänä kävin estekurssin samaisella hevosella. Ensimmäisellä tunnilla aloitettiin pienistä esteistä ja helpoista tehvävistä. Kertaakaan ei ruvennut jännittämään tai ahdistanut. Opettajakin sanoi, että "tässä oli nyt tällainen pehmeä lasku taas esteratsastukseen." Ja hyvä niin.

Minä ja Mondo viime kesänä ©Netta S.
Eilen sitten sain ratsuksi Ompun. En edes muista, milloin viimeksi olin Ompulla ratsastanut, mutta se on onneksi hieman samantapainen kuin Mondo, joten ongelmia ei ollut. Tällä kertaa hypättiin 3 esteen sarjaa ja harjoiteltiin eri istuntoja; kevyttä istuntaa, esteistuntaa sekä perusistuntaa. Minun vahvuuksiksi todettiin kevyt- ja perusistunta. Esteistunnassa on vielä hakemista, mutta noillakin pärjää jo pitkälle. Lopuksi piti sitten keventää ilman toista jalustinta ja vielä ilman molempia jalustimia. Voi tuskaa! Reidet huusi maitohapoilla ja kunto meinasi kyllä loppua, mutta selvisinpäs siitäkin.
Omppu

Tänään on tiedossa rankka päivä, sillä ratsastamme kurssista kaksi tuntia tänään. Välissä on kyllä tauko, mutta voi silti olla että alkaa kunto loppua viimeisellä tunnilla. Torstaina sitten luottokuvaaja Netta tulee luultavasti kuvaamaan tuntia, joten silloin saan kuvamateriaaliakin. Mahdollisesti videotakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.