keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kun kaikki ei mennytkään pieleen

Menin siis eilen taas ratsastamaan Murulla. Jo tallille lähtiessä katsoin sääennusteita, jotka olivat luvanneet kuurosateita. Yleensähän tämä tarkoittaa sitä, että aurinko paistaa tasan siihen asti, kunnes saat hevosen kentälle ja sen jälkeen alkaa satamaa kuin saavista kaataisi. Tallille mennessä ei siis satanut ollenkaan, mutta lähes heti talliin päästyäni rupesi satamaan. Hetken aikaa odottelin, kunnes lähdin hakemaan Murua laitumelta sateen aikana.




Ajattelin, että jospa se sade ehtisi loppua sillä aikaa, kun laitan Murua valmiiksi. Tallikissa piti minulle seuraa samalla kun laitoin Murua käytävällä. Se kissa on muuten ihan hirmu hellyydenkipeä. Kissa rupeaa kehräämään sillä hetkellä kun vilkaisetkin sitä ja luultavasti siksi pitikin minulle seuraa, kun olin sitä heti tallille tultua rapsutellut.

Tallikissa

Kentällä kerkesin kävellä alkukäyntejä, kun tallin omistaja rupesi lastaamaan yhtä hevosta yksin. Lastaus ei näyttänyt menevän ihan toivotulla tavalla, joten tarjouduin avuksi. Kävin viemässä Murun karsinaan ja menin auttamaan hepan lastauksessa. Vähän aikaa siinä piti maanitella, ennenkuin saatiin heppa traikkuun. Ja tämän jälkeen hain Murun karsinasta ja lähdettiin kentälle työskentelemään.

Kentällä piti katsoa, kun toista heppaa haettiin laitumelta


Muru olikin ihan hirmu hyvä ratsastaa! En edes muista, että olisi viime kesänä ollut näin hyvä ratsastaa. Kuunteli todella hyvin kaikki apuja, pohkeita, pidätteitä, kaikkia! Jopa laukka, joka yleensä on ollut kiireistä ja hankalasti ohjattavaa onnistui hyvin. Muru malttoi laukata todella nätisti ja ohjauksessakaan ei ollut mitään vaikeutta. Otinkin tehtäväksi sitten sen, että tein lyhyille sivuille laukassa ympyrän ja tuli muuten ravissa pitkät sivut. Pitkillä sivuilla oli myös estetunnilta jääneet puomit, joiden yli tultiin ravissa. Ja ai että sitä riemua, kun sen ensimmäisen laukkaympyrän jälkeen sain heti otettua takaisin raviin ja että se laukka ympyrä oli ympyrän muotoinen eikä mikään epämääräinen lenkura.

Loppuun otin sitten keskiympyrällä ravissa taivutuksia ja niissäkään ei ollut mitään ongelmaa. Muru ravasi tosi rennosti ja taipuikin jonkin verran. Ja uskokaa tai älkää, mutta koko ratsastuksen aikana ei satanut ollenkaan! Kylläpä olikin hyvä mieli ratsastuksen jälkeen. Kylmäsin vielä Murun jalat ja vein sen sitten tarhaan ja lähdin tallilta hyväntuulisena kotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.