sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Bad Photo Day

Kävin tänään kuvaamassa pari alueluokkaa Jokirannan hevosurheilukeskuksessa järjestetyissä alue- ja kansallisissa estekilpailuissa. Tällä kertaa ei ollut ainakaan bad hair day, sillä olin käynyt kampaajalla laitattamassa hiukseni viikonloppuna olevia juhlia varten. Sen sijaan bad photo day tuntui vaivaavan. Aluksi yritin kuvata kentän laidalta, mutta sopivien esteiden eteen tuntui aina tulevan joku ratahenkilöstöstä tai toinen este. Siirryin sitten kuvaamaan kentän taakse ja kuvasin verryttelyalueen yli. Ongelmana siis jälleen tuttu etäisyys, joka aiheutti epätarkuutta ja taas kaikkea tavaraa eteen. Kaiken maailman tavaraa ja härpäkettä oli myös taustalla, joten kuviin tuli todella rauhaton tausta. Jos taas olisin halunnut rauhallisen taustan, olisi pitänyt kuvata vastavaloon, joten ei kiitos.

L'Mariaci. Ensimmäisiä kuvia: Järkyttävä tausta ja etualalla ratahenkilön pää.

 Itsepintaisesti napotin kentän takaosassa kuvaamassa kaikista huonoista puolista huolimatta. Ongelmaahan ei olisi ollut, mikäli aurinko olisi ollut pilvessä, silloin olisin voinut hyvinkin valita paikkani paremmalta reunalta. Kuvia tuli otettua vähän päälle 300 ja voin kertoa, että kun aloitin niiden läpikäynnin, niin teki mieli vaan sulkea tietokone ja ilmoittaa ettei kuvia ole. Alkupään kuvat tuottivat paljon tuskaa; ruma ja rauhaton tausta, edessä jos vaikka minkälaista tolppaa ja sitten se pahin AJOITUS. Kuinka vaikeaa voi olla ottaa se kuva oikealla hetkellä, eikä hetkeä liian myöhään? En tiedä mistä tämä ongelma on ilmestynyt, sillä aikaisemmin ajoituksen kanssa ei ole ollut näin paljon ongelmia. En keksi muuta syytä, kuin sen että olin niin kaukana kuvattavasta kohteesta, että oli vaikeaa saada kuvaushetki arvioitua.

Blitz Roos. Surkea ajoitus ja näitä vastaavasta asennosta otettuja kuvia on paljon.

Loppupään kuvista tuli siedettävämpiä, sillä toisen luokan rata oli kuvaajan kannalta kivempi ja taustasta tuli vähän rauhallisempi. Lisäksi aurinko kääntyi vielä vähän parempaan suuntaan, joten se oli melkein selkäni takana. Kuitenkin ajoitus tökki myös toisen luokan kuvissa, No can do. Jouduin myös tekemään aika typeriä rajauksia kuviin, sillä monesti toinen este tuli takajalkojen eteen ja "katkaisi" ne. Kaikesta huolimatta julkaisin myös huonompiakin kuvia, sillä niistä voi olla iloa itse kuvauskohteelle. Täytyy kyllä tsempata seuraavaa kertaa varten, mutta alan olla vahvasti sitä mieltä, että Jokirannan kenttä on haastava kuvauspaikka. Kaikki kuvat voi käydä katsomassa täällä: http://marpu.kuvat.fi/kuvat/2014/15.6.+Alue-Kansalliset+este,+Jokiranta/

Palermo IV. Yksi harvoja kuvia voihin olen tyytyväinen. Tässäkin tosin edessä ja taustalla toinen este.

4 kommenttia:

  1. Itse ainakin pidin ottamistasi kuvista, olet saanut sopivasti napattua miultakin "keskittyminilmeen" kieli ulkona :D Kuviasin on aina ollut mukava katsoa, ja Iso Kiitos, kun jaksat vaivautua kuvaamaan kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Hyvä, että niistä on iloa muillekin, vaikka monesti tuossa muokkausvaiheessa meinaakin epätoivo iskeä!

      Poista
  2. Tiedätkö, niin tuttu tunnetila. Itsellä tosin ajoitukset meinaavat olla liian aikaisessa, mutta nuo hankalavaloiset kentätä ovat yhtä hiusten repimistä kun mistään ei meinaa tulla mitään. Kuitenkin ihan kivalta nuo sun kuvat näyttivät, joten eikun eteenpäin vaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vertaistuesta! Tuo kenttä on vielä ihan hirvittävän iso, joten kuvasitpa mistä suunnasta tahansa, niin etäisyys on luultavasti pitkä. Seuraavia kisoja varten pitää kyllä yrittää skarpata :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.