sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Koulutreenit Jossun kanssa

Keskiviikkona treenattiin Jossun kanssa tuleviin koulukilpailuihin. Luottokuvaaja Netta oli paikalla kameroimassa meidän harjoituksia. Menin hackamoreilla ja puolessa välissä tajusin, että on hölmöä treenata sellaisilla suitsilla, joilla ei kuitenkaan saada kisoissa mennä. Jos saisi, niin menisin paljon mieluummin kuolaimettomilla, sillä Jossu on niiden kanssa paljon kevyempi ratsastaa. Ensi kerran treeneissä pitää kyllä sitten mennä ihan normikuolaimilla.



Jossu ei ollut kovinkaan taipuvaisella tuulella, vaikka alkuun sitä koitinkin taivutella. Kokeilin alussa ratsastaa ilman ohjia ja Jossu kääntyi yllättävä hyvin pelkillä istunta-avuilla! Alkulämmittelyjen jälkeen tulin radan yhden kerran läpi ja mietin korjattavia asioita. Kyllähän niitä löytyy vielä ja paljon, mutta kunhan tässä treenaillaan. Kisoihin ollaan muutenkin menossa enemmänkin fiilistelemään ja katselemaan kisatunnelmaa, sillä kyseessä on kuitenkin minun ensimmäiset koulukisat.


Ensimmäisen radan läpi käynnin jälkeen ja kävelin, otin ravia ja lähdin tulemaan rataa toisen kerran. Netta otti tämän toisen radan videolle, jotta näen itsekin miten siellä tulee törötettyä. Ja tekin näette radan kotitreeneistä. Nauratti kyllä kun kesken radan poni keksi ruveta hirnumaan. Tai no, örisemään. :D Mitä tuo nyt sitten onkin. Siirtymiset pitäisi saada terävämmäksi ja reitit paremmaksi, mutta tästä se lähtee.



Kun olin tullut radan toisen kerran niin otin vielä pari laukkaympyrää ja rupesin loppuverkkaamaan. Käytiin sitten vielä kävelemässä pellolla loppukävelyt, jonka jälkeen poni pääsi pesulle. Ja kaikkihan tietää mitä ponit tekee kun ne saa pesun. Jossu nautiskeli piehtaroinnista oikein olan takaa! Itse hämmästyin sitä, että poni muuten pääsi ympäri asti!


8 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Ratsasta vain tiet rohkeasti loppuun asti. Laukkaympyrät uralle asti ja lävistäjillä raville tiputus vasta, kun etujalat tavoittaa uran. Pääsette helposti läpi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! :) Täytyy tosiaan olla vähän tarkempi! :) Toi lävistäjältä uralle tuleminen laukassa tulee olemaankin vähän haastavampaa kisoissa, sillä siellä kouluaidat on tehty puomeista. Pelottaa, että Jossu päättää pompata puomin yli! :D Pitää olla ulkojalka napakasti läpi!

      Poista
  2. Olipa kiva löytää uusi vuonisblogi! Nätti tamma, tiedätkö onko sen sukua yritetty selvittää Tanskasta? Monesti on kyllä pieni mahdottomuus, mutta ainakin muutamassa tapauksessa paperit on löytyneet ja hevonen saatu puhtaaksi vuonoksi rekisteröityä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittääkseni ei ole Tanskasta asti lähdetty selvittämään. Vuonohevosyhdistykseen on ilmeisesti oltu yhteydessä ja siellä kyllä puhtaaksi epäilty, mutta siitä enempää ei ymmärtääkseni ole koitettu selvitellä :)

      Poista
  3. Kivannäköistä menoa !(: Ootko kokeillu sellaista, että ottaa alkuverkoissa joa vähän laukkaa? Voisi teilläkin toimia kun ennen laukkaa ravi näytti tosi löntystelyltä. paitsi jos itse himmailit ravin sellaiseksi niin asia on eri? Mutta siis niin, meidän vuonolla ainakin toimii tosi hyvin, että ottaa laukkaa alkuverkoissa, siitä monet hevoset vähän innostuu ja herää ja liikkuu paljon paremmin eikä löntystele (: Etenkin niitä kisoja ajatellen niin niiden alkuverkassa voisi olla hyvä(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mie aina verkkaan kaikki askellajit läpi ennen kun rupeen rataa tulemaan. Ja kuten tekstissäkin lukee niin videolla on jo toinen kerta kun tulen rataa, eli olin sen jo yhden kerran ratsastanut läpi :)

      Ei siis liene siinä ongelmaa :D

      Poista
  4. Kivannäköistä menoa, hieno hevonen sulla😊👌
    sarajakeni.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.