keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Maastoa, esteitä ja koulutuuppausta

Kysymyspostaus ei ottanut tuulta alleen, joten pidän sen vielä hetken tuolla odottelemassa kysymyskiä. Jos niitä ei tule, niin ilmeisesti kerron kaiken niin tyhjentävästi ettei kenelläkään ole jäänyt mitään mietittävää :)

Jokatapauksessa olen nyt viimeaikoina maastoillut, hypännyt esteitä ja kylläpä vaan on aloitettu nyt sitten kouluratatreenitkin.


Jossun kanssa tein tosiaan pari maastolenkkiä viime ja tällä viikolla. Koitetaan nyt kovasti kasvattaa ponin kuntoa ja reippaat maastolenkit lienee tehokkain tapa siihen. Pääasiassa olen mennyt reipasta käyntiä, mutta olen ottanut myös ravia ja laukkaakin väliin. Käytiin myös etsimässä uusia reittejä metsästä, jonne voi sitten taas jatkossa mennä kuntoa kohottelemaan.


Viime sunnuntaina sitten meillä oli estetreenit Jossun kanssa. Hyppyjä pitää nyt koittaa ottaa, että saadaan vähän rutiinia sillekin puolelle. Tehtiin kahden esteen sarja ja yksittäin este lyhyelle sivulle. Sarjavälit piti googlettaa ja päädyttiin laittamaan se 6m pituiseksi. Pikkuristikoilla väli oli aina liian pitkä ja nauratti kyllä kun ponin jalat huitoi joka suuntaan, mutta yli mentiin.



Kun sitten nostettiin estettä niin väli alkoi olla jo sopiva ja ei ollut enää mitään ongelmaa. Poni pomppi iloisesti ja innostui esteistä kovasti. Välillä piti jo vähän toppuutella, ettei ihan niin kovaa mennä. Haroiteltiin sitten myös kääntämistä, eli tulin lyhyellä sivulla olevaa estettä yksinään. Tässä onkin sitten vielä hiomista. Pari kertaa mentiin nimittäin ohi, ennenkuin ulkopohje meni kunnolla läpi. Jossulla on toki kiima ja se aiheuttaa välillä tällaista "kuuroutta" pohkeille, mutta kyllä ne sieltä sitten läpi meni kun muutama kerta treenattiin.

60cm

70cm
Korotettiin sarjaesteen viimeinen osa vielä 70cm ja poni kyllä meni kevyesti yli. Oli hurjan kivaa! Jenni otti jopa pienet pätkät videotakin joten pääsette näkemään kun lihapulla pomppaa :)



Meillä olisikin nyt sitten 7.6. Jossun kanssa tarkoitus käydä rämpimässä Helppo C kouluohjelma läpi harjoituskisoissa. Jos vaan siis kaikki menee suunnitelmien mukaan. Minä en siis ole koskaan koulukisoissa ratsastanut, joten tämä on erittäin jännittävää. Nyt onkin sitten tarkoitus treenailla tuo kouluohjelma niin hyvin, että se sujuu. Ongelmakohtia meillä Jossun kanssa tulee olemaan askeleenpidennykset. Se ei ole kovinkaan helppoa, kun helposti Jossu lähtee vain kiihdyttelemään. Toinen on varmasti se että minä muistasin radan. Mutta tavoitteena olisi, että edes läpi menisi ja pysyttäisiin kouluaitojen sisäpuolella :D


Pitää kyllä tehdä paljon kuivaharjoittelua. Harjoittelinkin jo Poudalla radan kerran läpi, ihan vain että se muistuisi paremmin mieleen, mutta kerron siitä sitten lisää seuraavassa postauksessa! :) Keskiviikkona olisi myös tarkoitus jatkaa koulutreenejä Jossun kanssa!

2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää kyllä tykkäävän hyppäämisestä :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.