lauantai 30. toukokuuta 2015

Maatilamatkailua ja Pouta

Maanantaina oli taas ihana päivä. Olin harkan jälkeen jälleen kerran puolikuollut ja todella väsynyt, mutta koska olin lupautunut lähtemään tallille niin silloin myös lähdetään tallille. Toisaalta on hyvä, että tulee sitten lähdettyä koska muuten ilta menisi vain hukkaan ja nukkuisi varmaan kahden tunnin päikkärit ja pilaisi yöunet.



Luokkakaverini lähti mukaan tallille, joten kuviakin sain! Itseasiassa koko reissu teki taas niin hyvän mielen, etten uskokaan. Tallille on nimittäin syntynyt pikkuisia karitsoja ja sain pitää sellaista sylissäkin! En ole koskaan pitänyt karitsaa sylissä ja voi että ne on seuloisia! Karitsat oli vajaan viikon ikäsiä ja ihan mielettömän söpöjä. Minua tosin huvitti, että kissani Elviskin on isompi kuin ne karitsat.


Karitsojen silittelyn jälkeen lähdettiin sitten kohti kenttää. Olin ajatellut ottaa esteitä, mutta Poudalla oli taas ollu aika pitkä vapaan jakso, joten jätin esteet vähemmälle. Sen sijaan päätin treenata kouluhojelmaa, joka meidän on tarkoitus Jossun kanssa mennä tuomarin silmien alle näyttämään.





Aluksi en muistanut miten se menikään, mutta googlettelun avulla löydettiin viimein oikea rata ja menin sen pari kertaa läpi. Ongelmana Poudan kanssa oli se, että se oli todella tahmea. Tauko oli tosiaan tehnyt tehtävänsä ja erityisesti laukkaa mennessä se tippui nopeasti raville. En todellakaan saanut ratsastettua Poutaa niin hyväksi, kuin viime kerralla, mutta jospa sitä sitten taas seuraavalla kerralla pääsisi enemmän työstämään.



Otin muutamia hyppyjä Poudan kanssa, mutta edelleenkin tahmeus vaivasi. Kuvista myös huomasi hyvin, miten Pouta tuijottaa estettä. Esteelle ei ole oikein minkäänlaista imua ja juuri ennen estettä Pouta näyttää siltä kuin se aikoisi kieltää. Kyllä se sitten yli menee vaikka paikaltaan, mutta se ei liene ihan tarkoituksen mukaista.


Puomit kyllä pysyivät paikallaan jokaisella esteen ylityksellä, mutta tänään ei vain lähtenyt. Jatkoin sitten koulutyöskentelyä taivutteluilla. Lopuksi lähdettiin vielä kävelemään pellolle ja sieltä sitten Pouta pääsi pesulle. Kyllä sille kuitenkin vähän oli hiki tullut. Pesujen jälkeen pouta pääsi tarhaan piehtaroimaan ja kylläpä se oikein nautiskeli kun sai tehtyä itselleen mahtavan mutakuorrutuksen.

Mutakuorrutus = tyytyväinen hevonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.