sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vappuhyppelyt

Minun vappuni jäi tänä vuonna juhlimatta, sillä suoritettiin muuttoa koko vapun ajan. Aloitettiin tavaroiden roudaaminen 29.4. ja jatkettiin vappuaattona. Torstaina oltiin saatu tavarat sisälle illalla kahdeksan aikaan, eikä siinä sitten oikein enää muu auttanut kun käydä syömässä ja mennä nukkumaan. Vaput jäi siis juhlimatta.

Perjantaina olin luvannu käydä hyppimässä esteitä Jossulla, joten suuntasin sinne illalla. Jossun omistaja oli puominnostajana ja kameroimassa, joten sain kuvamateriaaliakin. Alkuverkkojen jälkeen tulin pari kertaa ravipuomeja molempiin suuntiin. Hyvin kyllä poni venytti jalkojaan puomien päällä.



Estesatulassa oli taas outoa olla, kun oli taas mennyt koulusatulalla. Kuitenkin tunsin olevani enemmän kotonani, kun jalustimetkin oli lyhyemmät. Minun pitäisi oikeasti opetella ratsastamaan pidemmillä jalustimilla, mutta kaikki aikanaan.... :D

Ensimmäiset hypyt otin pikkuiselle ristikolle. Ponin hyppytyyli oli todella kiva ja pyöreä. Kuvissa näyttää, että poni vetäisi päätä paljon eteen, mutta ei se selkään siltä tuntunut. Päivän pulmaksi muotoitui kuitenkin liian juureen tuleminen.


Jossulla oli ollut pitkä tauko esteissä ja itsehän en ollut aikaisemmin sillä edes hypännyt. Monesti siis tultiin aivan liian juureen, jolloin hypyt vähän epäonnistui. Positiivista oli se, että tajusin itse huomaavani sen, että nyt tullaan juureen. Koskaan aikaisemmin en ole osannut ennakoida niin hyvin etäisyyttä. Toisaalta huomasin sen liian myöhään, joten en pystynyt enää asialle tekemään muuta kuin yrittää mukautua hyppyyn mahdollisimman hyvin.


Välillä saatiin paikka osumaan hyvin ja silloinhan poni pomppasi oikein kivasti. Kyllä sillä on yllättävän paljon voimaa takapäässä, vaikka kuntoa pitääkin vielä kasvattaa ja mahaa vähän pienentää.


Olin kyllä ihan pikkuisen ylpeä siitä, että katse oli tällä kertaa hyvin eteenpäin, eikä suinkaan esteessä. Yleensä esteen tuijottelu aiheuttaa sen, että tulee helposti esteen juureen, mutta tällä kertaa ei ollut kyse siitä. Lopuksi onneksi huomasin ajoissa sen, että oltiin tulossa lähelle ja sain sitä vähän korjattuakin.

En ymmärrä miten Jossu pääsi tiputtamatta tuon esteen yli, vaikka tultiin näin juureen, mutta kyllä se vaan näppärästi nostaa takajalkansa. Nostetiin tuo pysty n. 60cm korkeaksi ja tulin sen pari kertaa sen korkuisena. Ensimmäisellä kerralla tulin liian lähelle ja puomi lähti mukaan, mutta toisella kerralla sain korjattua lähestymistä ja hyppy oli todella onnistunut! Siihen oli hyvä lopettaa päivän treenit.


Tuo onnistunut hyppy saatiin videollekin



Hyppyjen jälkeen otin loppuravit ja lähdettiin sitten vielä kävelemään maastoon. Jossun omistaja näytti minulle uusia reittejä, joita voisin käydä ponin kanssa maastoilemassa. Estetreeneistä jäi hyvä fiilis. Vielä kun saadaan hommaan vähän enemmän rutiinia ja lähestymiset hiottua paremmaksi, niin mikäs siinä on pomppiessa. Ponihan on varsinainen superpallo!


Miten teidän vappu meni? Huomenna tulee juttua sitten viikonlopun ratsasteluista, kun kävin ratsastamassa Vilillä ja tapasin uuden hevostuttavuudenkin!

2 kommenttia:

  1. Nyt heti tällä pompuponilla johonkin pikkuluokkaan kisaamaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää ehkä ensin vielä vähän treenailla ;) Mutta jos kaikki menee hyvin niin eiköhän sitä johonkin kesän aikana suunnata ponin kanssa kokeilemaan pomppuja ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.