sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Hyppyjä tauon jälkeen

Vili pääsi nyt ensimmäistä kertaa hyppäämään esteitä sitten sairasloman. Viimeksi hevonen oli siis esteitä nähnyt viime syksynä, joten intoa piisasi. Välillä vähän liikaakin! Aloitin verkkaamisen taivutteluilla ja totesin että viikon tauko oli tehnyt tehtävänsä ja Vili oli entistäkin kankeampi. Leivällä sitten koitettiin saada Viliä vähän venyttelemään ja taipumaan ja koin kyllä että siitä oli jopa pikkuisen apuakin.



Sitten oli aika aloittaa hypyt. Tulin ensin ihan vain ravipuomeja, jotka meni oikein hyvin. Sen jälkeen laitettiin yksi kavalettikorkeuinen pikkupikkueste. Tulin sen ensin ravissa ja sitten laukassa muutamia kertoja. Tästä pikkukavaletista Vili ei vielä innostunut, mutta sitten alkoi tapahtua kun nostetiin este n. 40cm korkuiseksi.



Tulin hyvässä laukassa esteelle ja Vili oli kovin keskittynyt laukkaansa kunnes se tajusi kohdalla että "hups siinä onkin este edessä" ja teki sitten sellaisen hissihyppy loikan, jollaista en olekaan koskaan ennen kohdannut. Jalkauduttin kaikille neljälle jalalle nätisti ja este pysyi paikallaan. Siinä vaiheessa minua rupesi naurattamaan. Ihmeteltiin vaan Sannan kanssa, että kylläpä se loikkasikin korkealle.

Tyylinäyte

Tulin esteen uudestaan ja toinen hyppy onnistui jo paremmin vaikka Vilin ylitystyyli oli kyllä välillä ihan näkemisen arvoinen. Välillä Vili taas lähti hyppyyn vaikka väliin olisi kyllä mahtunut hyvin vielä yksi laukka-askelkin, joten kaukaa ponnistettiin. Välillä rauhoittelin viliä ympyröillä, sillä se alkoi selvästi kerätä kierroksia. Vili oli esteistä niin innoissaan. Jopa niin innoissaan, että väliin mahtui melkoinen ilmavara. Uskon kyllä, että paikat alkaa osua paremmin ja ilmavarakin pienenee kunhan saadaan vähän rutiinia esteisiin.



Siirrettiin välillä esteen paikkaa, että saatiin tultua molemmsta suunnista ja lopuksi laitettiin este vielä kentän keskelle. Tässä Vili kurvasi ensimmäisen kerran ohi, mutta toisella kerralla osuttiin jo kohdallekin vaikkakin pomppu oli taas hirmuinen ilmaloikka kaukaa ponnistettuna. Viimeinen hyppy kuitenkin osui juuri kohdalleen ja Vili sai siitä paljon paljon kiitosta.

Vähän liioittelua havaittavissa :D



Loppuverkkana sitten taas koitin taivutella ja Vili oli selvästi intopiukeana vielä esteistä, joten loppuverkassa piti jonkin aikaa hakea rentoutta. Lopuksi käytiin vielä tiellä kävelemässä loppukävelyt. Vilin jalkakin kesti hyvin estehyppelyt, joten tästä on hyvä jatkaa. Kyllä se vaan on superheppa!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ei se edes hirmu kovaa mennyt :D Lähinnä vaan sitten aina viimesen askeleen kiihdytti ja ponnisti huimasti :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.