maanantai 1. kesäkuuta 2015

Hyvän mielen talliympäristö

Kokeillaanpas nyt itsekin osallistua tähän Blogitallin viikon blogihaasteeseen. Kysymyksen asetteluna oli: Mitä olet valmis tekemään jotta tallilla viihdyttäisi?



Kaikissa yhteisöissä, niin myös talliyhteisöissä jokainen vaikuttaa omalta osaltaan tallin yhteishenkeen. Yksinään ei kukaan pysty tallihenkeä ylläpitämään, mutta yhdellä ihmisellä voi silti olla siihen suuri merkitys. Olen harrastusvuosieni aikana käynyt monilla erilaisilla talleilla ja nähnyt ja kokenut monenlaisia eri ilmapiirejä. Pääasiassa ilmapiirit on kuitenkin olleet hyviä ja myös oma asenne vaikuttaa niihin paljon. Postauksen kuvina muita tallilaisia.

Ensimmäinen asia, jolla itse pyrin vaikuttamaan tallin ilmapiiriin on tervehtiminen. Aina uudelle tallille mennessä tervehdin kaikkia, vaikka en ketään tuntisikaan. Joskus tästä on kyllä aiheutunut hassujakin tapauksia, kun olen tervehtinyt täysin tuntemattomia ihmisiä, jotka sitten luulevat, että olen heidän etsimänsä henkilö. Kiva siinä sitten selittää että "Ei, en ole Liisa, enkä kyllä itseasiassa tiedä kuka hän edes on". Mutta eipä siitä tervehtimisestä kyllä koskaan ole mitään ikävää seurannut ja siksi se on minusta ensiarvoisen tärkeä asia.

Tallikissa tietää kuka on Liisa ja kertoisi jos osaisi
Toinen asia on omien jälkien raivaaminen.
Tavaroiden vienti sinne, mistä ne on ottanutkin. Erityisesti jos hevosella käy useampi vuokraaja, on erittäin tärkeää viedä tavara omalle paikalleen, niin sitten seuraava käyttäjä ne sieltä löytää. Olipa kyse sitten kavioista puhdistetusta roskasta tai hevosen lannasta kentällä, niin omat jäljet on raivattava myös tallista ja lattioilta. Yleensä tosin käyn hiljaisilla yksityistalleilla, joissa siivoan jälkeni lopuksi, kun olen hevosen jo ratsastanut ja vienyt tarhaan. En siis siivoa jälkiä ennen ratsastusta, vaan vasta sen jälkeen kerralla kaikki. Eikä sillä ole väliä, vaikka joku muu olisi käynyt laittamassa hevosen samalla paikalla ratsastukseni aikana. Siivoan silti myös hänen jäljet pois.  Siisti talli lisää kaikkien, niin hevosten kuin kävijöidenkin, viihtyvyyttä.

Tallikoira pitää yllä järjestystä

Ylipäätään ystävällisyys ja auttaminen ovat niitä, jotka tekevät talli-ilmapiirin. Hyppäsin kerran kesken ratsastuksen auttamaan toista tallilaista hevosen lastaamisessa, kun se vaikutti hieman hankalalta, eikä hänellä ollut muita apuna. Ei vienyt paljoa aikaa ja kuitenkin varmasti helpotti paljon toista tallilaista. Yleensäkin tallilla kannattaa olla positiivisella mielellä ja voiko sitä juuri muutenkaan olla, kun kyseessä on kuitenkin hevoset! Ainakin itselleni hevoset, jos mitkä tekevät hyvän ja positiivisen mielen! Ollaan siis positiivisella fiiliksellä ja näytetään se myös muille :) Hymyllä on tapana tarttua.

Tallikissa nauttii hyvästä talli-ilmapiiristä

2 kommenttia:

  1. Heh, meidän Valma ainakin pitää järjestystä yllä. Haukkuu kaikki tulijat ja käyttäytyy mahdollisimman epäluuloisesti uusiin tulijoihin. Oikea tallin pikku hengetär ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahah :D Eipähän käy epäilyttävät ihmiset tietämättä mailla ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.