tiistai 2. heinäkuuta 2013

Parin päivän ratsastelut

Maanantaina kävin taas ratsastustunnilla. Tällä kertaa sain ratsuksi Ylen Sirmakka nimisen suomenhevostamman. Tamma oli superreipas ja kiva ratsastaa. Tehtävänä tehtiin aluksi käynnistä pysähdykseen ja takaisin käyntiin siirtymisiä. Nämä menivät melkoisen hyvin ja todella hyvin sirmakka pysähtyi ihan vain vatsalihaksia jännittämällä. Sen jälkeen otettiin tehtäväksi ravista käyntiin ja takaisin raviin siirtymisiä. Nämäkin meni oikein kivasti.

Sitten ruvettiin tekemään ravissa keventäen pääty-ympyrät ja harjoitusravissa pitkälle sivulle voltit. Sirmakan ravissa oli mukavan helppo istua. Lopuksi sitten tehtiin pääty-ympyrällä laukannostoja käynnistä. Laukkaa mentiin aina 3/4 ympyrästä ja sitten otettiin takaisin käyntiin, että voitiin taas nostaa laukka. Laukassa Sirmakka innostui aika kovasti, mutta muutamien harjoitusten jälkeen nosti laukan ihan nätistikin. Tunnista jäi tosi hyvä fiilis ja vatsalihakset on kyllä muistuttaneet olemassaolostaan tuon tunnin jälkeen.

Tänään kävin Murun luona taas. En tällä viikolla nyt ehdi toista kertaa käymään, sillä kaikki vapaa-ajat on jo buukattu täyteen kaikkea muuta. Tein Murun kanssa samoja harjoituksia kuin tunnillakin, mutta laukassa helpotin tehtävää. Harjoitukset meni ihan hyvin, vaikka harjoitusravissa olikin vähän vaikeaa istua. Syynä siis jo valmiiksi kipeät vatsalihakset, sekä hiukkasen isompi ravi kuin edellisellä ratsulla. Jokatapauksessa Muru toimi todella kivasti. Alussa vähän kokeili, josko voisi löysäillä, mutta tällä kertaa en antanut löysäillä. Laukassa toki taas piti innostua, joten ei oikein onnistunut laukasta käyntiin siirtymiset, vaan tein sitten laukasta raviin siirtymisiä. Muru taipui yllättävän hyvin jopa hankalammalle vasemmalle puolelleen ja se olikin kivaa huomata. Lopuksi menin rennosti ravia ja tein paljon voltteja ja asetuksia.

Lisäksi minulla on hyviä uutisia. Sain oman tietokoneeni takaisin huollosta! Olivat vaihtaneet tähän näytön. Täysin vastaavanlaista näyttöä ei ollut, mutta jonkun korvaavan olivat laittaneet. Jotain pientä eroa on entiseen, mutta ei häiritsevästi. Tämä saattaa olla jopa parempi kuin se entinen.

Laitan vielä tähän loppuun joitakin kuvia mitä otin Hepokankaan kisoista. Aika vähän noita tuli otettua kun ei jaksanut oikein keskittyä, mutta tässä joitain:

Apsu oli Neean kanssa myös kisoissa.

Von Verf

Lamia Lasaro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.