torstai 18. heinäkuuta 2013

Litsis

Eilen minulla oli siis tallinpitäjän pitämä tunti Murulla. Aamu ei näyttänyt kovinkaan lupaavalta kun vettä satoi kaatamalla. Ja niinhän se satoi sitten koko ratsastuksen ajan ja kuin mystisesti lakkasi heti ratsastuksen jälkeen. Kuvaaja ei päässytkään paikalle, mutta ei tuolla kelillä olisi pystynytkään kuvaamaan. Jokatapauksessa tunti oli antoisa. Sain hyviä vinkkejä Murun ratsastukseen ja välillä Muru kulki hirmu nätisti.

Vanha kuva Murusta

Alkuun tehtiin ravissa käyntisiirtymisen kautta ravivoltti. Aluksi piti taas vähän hakea tuntumaa, mutta kun Muru oli vetristynyt niin meni jo tosi hyvin. Sen jälkeen otettiin laukkaa molempiin suuntiin ja käveltiin välillä. Sittenhän se työskentely vasta alkoi. Tehtävänä oli siis mennä uralla ja tehdä jokaiseen kulmaan ravivoltti. Pitkät sivut piti tulla laukassa ja lyhyet ravissa. Muru kun taas innostui siitä laukkaamisesta, niin monesti piti ottaa useampi ravivoltti kun neiti olisi halunnut oikoa ja lähteä mahdollisimman nopeasti laukkaan. Oikea kierros oli helpompi, mutta vasemmassa palattiin taas vanhaan ongelmaan. Muru rupesi poikittamaan takaosaansa sisälle laukkaa odotellessa. Vähäksi aikaa sitten keskityttiin vain siihen sisäjalan kuuntelemiseen ja siihen, että se takaosa pysyy siellä reitillä, eikä lähde ennakoimaan laukkaamista. Kysyin jopa, että mitä teen väärin kun se tekee noin, mutta tunni pitäjä oli sitä mieltä, ettei vika olekaan istunnassa, vaan yksinkertaisesti Muru ei vaan malttaisi odottaa laukkaa ja että minun pitäisi vaan olla napakkana sen kanssa.

Loppuun saatiin sitten vasempaan kierrokseen laukkakin onnistumaan pari kertaa suorana, joten otettiin lopuksi ravissa taivutuksia pääty-ympyrällä sisään ja ulos, jotta saatiin lavat venymään. Kaikenkaikkiaan jäi hyvä fiilis. Kiva oli huomata, että Murulla voi ottaa vähän napakammankin ohjastuntuman, sillä olen hieman varonu,t kun sillä kuitenkin on aika herkkä suu. Olen vaan varonut vähän liikaakin.

Harmi kun en saanut kuvia, kun niistä hyvistä hetkistä olisi ollut mukava saada kuvaa, mutta ehkäpä ensi kerralla sitten! Ratsastuksen jälkeen olinkin sitten ihan liti-liti märkä. Onneksi olin älynnyt ottaa vaihtopaidan mukaan, että sain edes vähän kuivaa päälle. Kotiin kun pääsin niin lämmitin samantien saunan, etten vaan vilustu!

Viikonloppua jo odottelen kovasti, sillä Netan kanssa ollaan menossa Joensuun ratsastusopistolla järjestettäviä alue-kisoja kuvaamaan ja olen myös samalla taas Miilan apuna Sissin kanssa, kisahoitajan pestissä. Muutenkin vapaa viikonloppu, joten ihanaa! Olenkin nyt saanut nauttia viikonloppuvapaista, mutta sehän tarkoittaa sitten, että koko alkuviikko on töissä käytävä.

Sissi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.