maanantai 22. heinäkuuta 2013

Viikonlopun kisakuvailut

Hei vielä ehtii linkitellä blogeja tuonne edelliseen postaukseen!

Nyt on taputeltu viikonlopun kaksipäiväiset alue-estekisat ja oli kyllä vaan niin mukavaa. Aluekisoja on mukavampi kuvata kun siellä on ratsukot laitettu niin viimeisen päälle, että kuvistakin tulee väkisinkin parempia. Lisäksi olin taas lueskellut vähän kameran käyttöohjetta ja saanut lisää vinkkejä, miten ratsastusta kannattaisi kuvata, joten onnistumisprosentti oli kuvissa todella hyvä. Jokaiselta radalta sai kuvia useammalta esteeltä, joten kuvia tuli PALJON, pikkuisen vaille 1200.

Lauantaina saavuttiin Netan kanssa paikalle juuri sopivasti ennen ensimmäisen luokan alkua. Oltiin otettu ihan omat retkituolit, ettei tarvitse maassa istua. Katsottiin vähän mistä kohtaa saataisiin mahdollisimman monelta esteeltä kuvat ja jäätiin siihen. Sää oli kuvauksen kannalta melko mainio. Aurinko ei paistanut mutta ihan ei satanutkaan. Toisaalta sadepilvet vähän pimentivät, että normaali pilvinen keli olisi ollut paljon parempi. Kenttäkään ei yön sateiden takia pölynnyt ollenkaan ja keskellä kenttää olikin ankkalampi:

Lammikossa uiskenteli kumiankka

Ensimmäisen luokan jälkeen lähdin taluttelemaan Sissiä, että Miila pääsee tutustumaan seuraavaan rataan. Sissi oli paljon rauhallisempi kuin Savonlinnassa ja muutenkin hirmu hellyyttävän huomionkipeä. Otettiin meistä kuvakin, mutta saan laitettua sen vasta loppuviikosta. Kun Miila sitten meni verkkaaman seuraavaa luokkaa varten, niin lähdin jatkamaan kuvaamista. Miilan kisapäivistä voit lukea täältä: http://vertaistukearatsastajalle.wordpress.com/

Loppupäivä menikin kuvaillessa ja viimeisen luokan aikana rupesi satamaan. Suojasin kameraa aina kun en kuvannut, ettei se vaan kastuisi ja sade oli onneksi melko pientä, niin ei ollut pelkoa liiasta kastumisesta. Ilta menikin sitten Netan kanssa vietellessä. Katsottiin elokuvaa ja syötiin hirveesti herkkuja.

Sunnuntaina suunnattin taas samoihin aikoihin kisapaikalle ja etsittiin sopiva paikka kuvaamiselle. Sunnuntaina satoi melkein kokoajan sellaista pienen pientä tihkusadetta, joten istuttiin Netan kanssa molemmat kertakäyttösadetakkien alla. Se olikin oikeastaan aika kätevä, sillä se oli niin iso, että sain kameran sinne aina suojaan silloin kun en sitä käyttänyt. Pystyin siis kuvaamaan kaikki luokat. Sissi voitti ensimmäisen luokan ja menin sitten taluttelemaan sitä. Miila teki kyllä niin hurjia reittivalintoja että eipä ole ennen sydän hakannut tuolla tavalla toisen rataa katsoessa.

Miila ja Sissi lauantaina
Loppupäivä menikin kuvaillessa normaalisti ja nyt on sitten isoin urakka edessä, kun kuvat pitää käydä läpi. 80cm ja 90cm on lauantailta jo läpi katsottu ja seuraavana edessä 100cm luokka. Kiva vaan kun tässä on taas töitä ja kaikkea muutakin sovittuna, että mitenköhän sitä ehtii, mutta hiljaa hyvä tulee eikö?

Ja sen verran pitää vielä hehkuttaa, että nyt on sitten minun ottaman kuva julkaistu ensimmäistä kertaa sanomalehdessä. Karjalaisessa julkaistiin sunnuntaina minun ottama kuva kisoista ja tässäpä todistusaineistoa:

Sunnuntain Karjalainen

Jokatapauksessa oli kiva viikonloppu ja nyt olisi taas paluu arkeen tiedossa. Töitä ja kaikkea muuta. Tiistaina käyn ratsastustunnilla ja keskiviikkona Murulla. Pitää vielä johonkin väliin yrittää keretä lopukin kuvat käydä läpi. Lauantain kuvia löytyykin jo täältä ja lisää tulee sitä mukaan kun ehdin läpi käymään: http://marpu.kuvat.fi/kuvat/2013/20.-21.7.+Alue-este,+Opisto/Lauantai/
Teen sitten vielä erikseen kuvapostauksen, kunhan kerkeän kaikki kuvat käymään läpi.

2 kommenttia:

  1. Ou jee...miten sie sait karjalaiseen kuvan!!!?vähänkö siistii!!!
    t.Laura sisko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se jutun kirjoittaja tuli kysymään, oisko mahdollista saada :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.