sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Supermegapostaus

Nyttenpä sitten pääsen kirjoittelemaan tätä megapostausta!
Eli aloitetaan torstaista.

Kaverini oli pyytänyt minua kuvaamaan, kun Korholan tilalla päästettiin hevosia laitumelle ja siellä oli siis myös mukana hänen 1-vuotias varsa. Minulla sattuikin sopivasti iltavuoro, eli ehdin hyvin käymään päivällä hevosia kuvaamassa. Odotukset oli suuret kun oreja päästettiin samalla laitumelle, mutta aika vähillä riehumisilla selvittiin. Huomasin myös, että kaukaa kuvatessa automaattitarkennus oli harmillisen usein tarkentanut väärään paikkaan, eli oli paljon hienoja kuvia puista ja pensaista, jonka etualalla oli epätarkkoja hevosia. Kuvasin n. 660 kuvaa, joista n. 200 jouti suoraan roskiin. Osassa oli tätä tarkkuus ongelmaa ja lisäksi ongelmaa toi se, että kuvasin vastavaloon. Olinkin siis kuviin hieman pettynyt, mutta tästäkin oppii. Tässäpä nyt muutama parhaista otoksista. Loput kuvista voi käydä katsomassa täältä: http://marpu.kuvat.fi/kuvat/2013/23.5.+Korholan+tila/

Varsat

Jonkin sortin leikkiä tämäkin

Potkupukki

Rallittelua

Rauhallisempaa menoa

Perjantaina sitten kävin hoitamassa Apsun. Hovikuvaaja Netta lähti mukaani ja sainkin kivasti kuvamateriaalia. Sääkin suosi, sillä oli pilvistä, mutta lämmintä. Pieni moka sattui martingaalin asennuksessa ja huomasin sen vasta ratsastuksen jälkeen, onneksi nyt ei mikään maailman suurin moka kuitenkaan. Tässä kuitenkin kuvamateriaalia päivältä. Kaikki nämä kuvat on ©Netta

Kavioiden putsaus

Alkukävelyjä



Apsu tuntui ratsastaessa heti alusta asti paljon paremmalta kuin viimeksi. Ravikin nousi heti ensi yrittämällä, vaikka olikin aluksi todella jäykkä. Oikeaan kierrokseen taivuttaminen oli lähes mahdotonta. Otin jo melko alkuun pari kierrosta laukkaa, että saisin Apsun kunnolla lämpiämään. Tein voltteja ja taivuttelin. Hain kokoajan ratsastuksessa vain rentoutta. En niinkään mitään sen kummempaa, mutta halusin vain Apsun menevän rennosti kaikissa askellajeissa. Yritin myös taivutella molempiin suuntiin. Vasempaan kierrokseen ei ollut mitään ongelmia, mutta oikeaan kierrokseen ei meinannut edes saada yhtä volttia taivutettuna. Sen yhden voltin kun sain oikeaan kierrokseen menemään rennosti, niin en enää toista kertaa yrittänyt. Tein myös ratsastuksen välillä ja lopuksi eteen-alas ratsastusta, että Apsu saisi myös vähän venytellä. Olin kyllä Apsuun todella tyytyväinen! Hyvä siitä vielä tulee.








Venytystä





Tyytyväinen ratsastaja

Lähdettiin sitten perjantai-iltana Outokumpuun ja lauantaina päätinkin mennä taas ratsastamaan. Jälleen kerran ratsuna oli Sessa.

Laitoin Sessan käytävllä valmiiksi ja menin kentälle. Kentällä oli juuri ollut estetunti, joten ajattelin itsekin ratsastaa koulua ja hypätä pari estettä. Asia ei sitten ollutkaan niin yksinkertainen. Neiti Sessa, joka ei ilmeisesti ole taas saanut ihan tarpeeksi liikuntaa oli ihan hirmuinen höyryveturi. Aluksi vaikutti vielä, että pidätteet menee läpi, mutta muutaman hypyn jälkeen jarrut olivat olemattomat. Hypyt kyllä onnistuivat yhtä rynnimistä lukuunottamatta. Siinä nimittäin mentiin suoraan esteen läpi. Epäonnistuneen hypyn jälkeen otin pari onnistunutta ja keskityin vaan rauhoitteluun. Ei nimittäin oikein rento ravikaan sujunut, kun vauhtia olisi edelleen riittänyt.

Sessa olisi kyllä oikein kiva heppa, kun vaan saisi vähän säännöllisempää liikuntaa. Heti kun kunto huononee, niin vauhti kovenee. Ja sitten jos vielä tuon mahan saisi pienemmäksi, niin satulakaan ei jatkuvasti valuisi eteen. Tällä kertaa ratsastus ei ihan mennyt niinkuin olisin halunnut, mutta välillä on tämmöisiäkin kertoja.


Ratsastuksen jälkeen vein sitten Sessan takaisin sisälle ja arvatkaapa mitä poni teki. Pissasi. Kyllä, Pissasi keskelle tallin lattiaa, missä viemäriäkään ei ihan siinä lähellä ole. Kiitti Sessa! Huuhtelin Sessaa vedellä, kun se oli hionnut aika paljon ratsastuksen aikana ja sitten harjailin pissat ja vedet lattialta pois. Vein sitten Sessan takaisin ulos ja otin jo kameran mukaan, sillä kaikkihan tietää mitä seuraavaksi tulisi tapahtumaan:


Kyllä vain! Piehtarointia! Ai sitä autuasta tunnetta kun saa märän selän hangattua kuivaan hiekkaan!

Tänään kävin kuvailemassa Korholasssa harjoitusestekisat ja niiden kuviakin tiedossa heti kun saan ne käytyä läpi. Kävin myös ottamassa tuosta kaverin varsasta muutaman lisäkuvan, kun jäi vähän harmittamaan torstain kuvailujen tulos. Sainpahan edes pari vähän parempaakin kuvaa otettua. Jos jaksoit lukea koko postauksen, niin olisi kiva jos heittäisit kommenttia: Olisiko ollut parempi jaotella jokainen päivä omalle postaukselle, vai oliko parempi näin?

ps. Erikoispostausta myös tiedossa piakkoin ;)

8 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja useamman päivän tapahtumat oli ihan selkeästi esillä :)

    VastaaPoista
  2. Miusta tää oli kiva ja selkeesti kerroit monesta päivästä! :)Ihania noi laitsakuvat :))

    VastaaPoista
  3. olipas kiva postaus!
    Yhdyn tuohon vastavaloon, ei ole kiva kuvata ollenkaan. Oikein pistää pään höyryämään joskus.
    Mutta tosi kivoja kuvia olet saanut! ai että kun itekkin haluis joskus taas kuvaamaan laitumellelaskua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä kiva päästä kuvailemaan vähän jotain muutakin kuin kisoja :) Sait muuten myös uuden lukijan ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.