tiistai 28. toukokuuta 2013

Estekurssin päivä 2.

Ensinnäkin, laittakaahan kysymyksia tulemaan tuohon edelliseen kysymyspostaukseen. Yhtään ei ole vielä tullut. Joudunkohan keksimään jotain muuta?

Mutta sitten asiaan. Tänään oli estekisakurssin toinen päivä. Sain ratsukseni Mondon ja sekös vähän jännitti. Viimeksi kun menin Mondolla, niin jarruja ei oikein meinannut löytyä, joten pelkäsin hieman samaa efektiä tällekin tunnille. Päätin kuitenkin tehdä itse asialle sen minkä pystyn ja olin alusta asti todella jämäkkänä, että tällä kertaa ei kaahailtaisi. Mondo olikin aika kiva. Toki se oli reipas oma itsensä, mutta missään vaiheessa ei tuntunut, ettei olisi kontrollia.

Käppäilyä
Tehtävänä oli aika haastava rata. Radassa oli paljon pienen pieniä mutkia ja pari sarjaa. Mondohan menisi sarjat mielellään aina hieman vähemmillä laukka-askelilla, mutta tällä kertaa onnistuin 5 laukka-askeleen sarjassa ensi yrittämällä. Ei tultu neljällä!

Ensimmäisellä kerralla unohdin radan. Niin paljon oli mutkia ja tultiin samoja esteitä, että kerkesin jo mennä väärään suuntaan. Toisella kerralla sitten sujui jo paremmin, mutta tiukat kurvit oli pakko ottaa ravilla, sillä en vaan yksinkertaisesti (uskaltanut)saanut Mondoa laukassa käännettyä niin pientä tietä. Jokatapauksessa muuten rata oli oikein hyvä ja hallinta säilyi kokoajan. Jäi kyllä hyvä mieli tästäkin tunnista. Ihana Netta oli taas kuvailemassa joten sain kuvia ja videota. Tässäpä siis vielä muutama kuva.

Pikkuesteitä mentiin
 
Pomppu

Radan viimeinen este oli vähän isompi okseri, kuin nämä muut esteet, jotka olivat tosiaan ehkä n. 40cm korkeita. Viimeinen okseri oli ehkä 60-70cm korkea. Noin pienillä teillä tosin oli ihan hyvä, ettei ollut tuon isompia esteitä, pystyi keskittymään paljon paremmin teiden ratsastamiseen, kun ei tarvinnut huolehtia esteistä.

Loppuun kiitokset hepalle.
Huomenna käyn päivällä hoitamassa Apsun ja sitten taas illalla tuolle kurssin toiseksi viimeiselle tunnille. Toivottavasti se menisi yhtä hyvin kuin tänäänkin!

2 kommenttia:

  1. Heittelikö Mondo päätään pajoakaan siulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se sitä jonkun verran teki ku käveli, mut ei onneks paljoa :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.