tiistai 14. toukokuuta 2013

Parin päivän heppailut

Nyt onkin sitten heppailujuttuja taas pitkästä aikaa.
Maanantaina kävin tavalliseen tapaan estetunnilla ja pyysin tunnille Ladyn. Lady oli aivan huippu! Alusta asti reipas ja esterataa hypätessä Ladysta kuoriutui esiin kunnon esteratsu, joka oikein imi esteelle ja välillä piti ottaa vähän kiinni, ettei laukka päässyt liian pitkäksi. Kehuja saatiin tasaisesta rytmistä, mikä pysyi koko radan läpi. Ihanaa kun löytyy sellainen heppa, jonka kanssa vaan palaset loksahtaa paikalleen. On se hieno!

Lady kesällä 2012
Tänään sitten kävin pitkästä aikaa Aspsun luona. Kylläpä olikin kerennyt tulla jo ikävä. Ratsastin kentällä satulan kanssa ja voi miten Apsu olikin taas jumissa. Apsu vaatii todella pitkät lämmittelyt ennen kun siltä voi ruveta vaatimaan mitään. Apsun hieroja(luultavasti) oli myös katsomassa ja pyysi sitten että voisinko mennä sillä vähän kovempaa. Laukkasin sitten kierrokset molempiin suuntiin, mikä auttoi siihen että laukkojen jälkeen ravi alkoi mennä paljon rennommin. Hieroja sanoi, että Apsulla on sellainen lihastyyppi joka vaatii paljon lämmittelyä. Sanoi myös, että ravi näytti jo ihan letkeältä. Laukassa Apsu oli aluksi todella jäykkä ja laukka oli todella pomppivaa ja lyhyttä, mutta loppuajasta sekin alkoi sujua ja Apsu rentoutua. Lopuksi sitten ravailin taas eteen-alas ja tein pitkät loppukävelyt. Jäi kyllä todella hyvä fiilis tästäkin kerrasta. Ihanaa kun Apsu alkaa olla jo kunnossa! Onhan se vielä hieman jäykkä, mutta silti! Kuvia ei tällä kertaa ole, joten laitan tähän kuvan viime kesältä.

Apsu
Kun olin tullut tallilta lähdin vielä kuvaamaan Nettaa (joka siis oli kuvaamassa minun estekurssiani), kun hän meni vuokraheppaansa hoitamaan. Vauhdikas päivä siis. Huomenna onkin ratsastusseurani kesänavajaiset, jonne olen menossa. Ja viikonloppuna luvassa heppailua, mutta en vielä paljasta sen tarkemmin mitä. Kerron sen verran, etten ole aikaisemmin sellaista tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.