tiistai 21. toukokuuta 2013

Maanantain estetunti ja kisakuvia


Eilen tosiaan olin taas estetunnilla. Pyysin jälleen kerran Ladyn. Ehkä pitäisi oikeasti mennä välillä muillakin, mutta kun Ladylla on nyt niin mukava mennä, kun on löytänyt oikeat nappulat millä heppaa liikutetaan. Päivä oli todella kuuma ja koska kenttän vieressä kaivettiin jotain, niin mentiin maneesissa. Maneesissakin oli todella tukala ilma ja huomasi kyllä ettei Lady ollut ihan niin vauhdikas kuin viimeksi. Alkuun piti verkkailla itsenäisesti ja sitten otettiin muutamat verkkahypyt, jonka jälkeen hypättiin rataa. Lady oli pikkuisen tahmea, mutta liikkui kuitenkin.

Siinä vaiheessa kun opettajamme, Antti, rupesi kertomaan mitä esteitä hypätään, huomasin sen piilevän epävarmuuden iskevän. Radassa oli siis 7 estettä ja aika paljon mutkia ja heti ajattelin etten tule mitenkään muistamaan minne pitää mennä. Antti kuitenkin sanoi jo ennen kuin ruvettiin hyppäämään rataa, että vaikka vähän jännittäisikin, niin sitä ei pidä ajatella vaan pitää vaan ajatella että hyppääminen on kivaa ja että rata on kiva. Ei saa ajatella niitä vaikeita kohtia. Hyppäsin toiseksiviimeisenä, eli oli saanut katsoa muiden radat ennen kuin menin itse.

Keskityin rataan todella hyvin. Ja alku menikin ihan hyvin, Ladylla oli hyvä rytmi, mutta joillekin esteille se meinasi tulle hieman hitaasti, joten sitä piti vähän kannustaa eteenpäin. Toisen esteen jälkeen Lady vähän kompastui ja pelkäsin jo että, kaadutaan, mutta matka jatkui enkä itsekään jäänyt sitä miettimään. Alkuun en huomannut jännitystä, mutta toiseksi viimeiselle esteelle tultaessa tajusin, että sydän hakkaa ja kovaa, taas. Jatkoin kuitenkin loppuun ja viimeistä estettä lähestyessä ajattelin, että en selviä. Mutta eihän siinä mitään ongelmaa ollutkaan! Viimeinen este hypättiin hyvin ja se siitä. Olin voitonriemuinen! Selvisin! Ihana Lady!

Kehuja sain siitä, että kuulemma ratsastus oli hyvin eleetöntä ja olin hyvin osannut katsoa milloin piti hevosta kannustaa hieman menevämpään laukkaan. Olisin varmaan saanut istua hieman kevyemmin satulassa, mutta muuten meni todella hyvin! Kehitystä viime vuoden vastaavasta kerrasta oli huimasti (silloinhan maistelin maneesin pohjaa, ensimmäistä kertaa tuolla).

Jos jaksoit lukea koko sepustuksen niin hienoa! Laitan nyt tähän loppuun vielä pari kivaa kuvaa Savonlinnan kisoista ja loput kuvat voi käydä katsomassa galleriasta: http://marpu.kuvat.fi/kuvat/2013/19.5.+Vuohim%C3%A4ki,+Savonlinna/

Comme Il Faut

Lolita W



Sophia
Viper

Torstaina olisi tiedossa vähän heppakuvailuja ja perjantaina sitten menen taas Apsun luo. Niin, ja hankittiin nyt meille skootteri, joten pääsen paljon suuremmalla todennäköisyydellä kuvailemaan kisoja ja muutenkin tallille, kun ei aina tarvitse miettiä menoja avopuolison mukaan! Onhan se vähän hassua tässä iässä hankkia skootteri, mutta on se kyllä ihan näppärä menopeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.