sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Koulukisapostaus

Tänään mulla olikin sitten elämäni ensimmäiset koulukilpailut. Kilpailut olivat siis ihan harjoituskilpailut ja menin siellä Helppo C:1 2000 radan.

©Netta S.

Aamulla kello soi 7 ja silti tuntui, että tuli hirveä kiire. Kävin hakemassa kaverilta kisahousut ja ajoin tallille, jossa tapasin ponin joka köllötteli tarhassa tyytyväisenä. Pikkuisenhan se oli ikävää käydä poni aamu-unilta herättelemässä, mutta tosiaan oltiin jo aikataulusta myöhässä.

Aamu auringossa köllöttelyä

Pakattiin kamat ja parin yrityksen jälkeen saatiin ponikin kyytiin. Soitin jo heti kisajärjestäjälle, että myöhästyn ja ystävällisesti he siirsivät minua luokassa hieman myöhemmäksi.Kisapaikalla sitten kävin ensimmäisenä ilmoittautumassa ja sen jälkeen laitettiin poni kuntoon ja lähdin jo kävelemään. Jonkin aikaa odottelin omaa verkkavuoroani ja kävelin sillävälin muualla. Poni oli kisapaikalla ihanan lunkisti. Ei ottanut pulttia vaikka tuuli oli välillä todella kovaa ja puuskittaista.

©Netta S.

Jossua piti verkata aika paljon, ennenkuin se rupesi taipumaan. Sain kuutenkin verryteltyä ponin tosi hyvän tuntuiseksi verkassa ja pian olikin sitten jo oma vuoro mennä radalle. Radalla sitten otin vielä vähän ravia ja laukkaa ja poni tuntui ihan hyvältä, ei tosin enää niin hyvältä kuin verkassa. Sain lähtövuoron ja oli aika aloittaa rata.

©Netta S.

Tuntui, että ympärillä olisi ollut aivan hiljaista, en kuullut mitään muuta kuin oman hengitykseni. Heti ennen tervehdystä poni lähti liiruumaan oikealle ja piti napauttaa vähän oikealla pohkeella. Pysähdys oli nätti ja olin siihen tyytyväinen. Kuitenkin liikkeelle lähdössä taas pientä haahuilua oikealle ennenkuin sain ponin ruotuun.

©Netta S.

Jossu oli jotenkin niin tahmea kun aloitin radan. Varmaan jännitin jonkin verran itse, jolloin poni sitten myös alkoi himmailemaan. Alkurata olikin siis vähän tahmea, mutta itse olin tyytyväinen kolmikaarisen teihin ja laukannostoon. Laukassa sitten ensimmäinen keskiympyrä venähti vähän isoksi ja kun olin tullut ympyrältä ponin keskittyminen herpaantui ja se alkoi höristä. Silloin unohtui sitten nostaa jalkoja ja poni kompastui. Kompastumisesta huolimatta jatkettiin normaalisti.

Harmi kun niiauksista ei tule lisäpisteitä :D ©Netta S.
©Netta S.

Jäin itse ehkä kompastumista miettimään ja havahduin siihen, että vasen laukka piti nostaa. Ehdin kyllä nostaa sen sallitulla alueella ja laukkaympyrä tähän suuntaan suijui paremmin kuin toiseen. Lävistäjälle tultaessa kuitenkin sitten laukka putosi raville ja sain sen parin askeleen verran korjattua, kunnes se putosi uudestaan raville. Pakko oli sitten jatkaa ravissa uralle asti. Sitten vielä voltti ja lopputervehdykseen tulo.

©Netta S.

En ollut rataan oikein tyytyväinen. Hölmöjä virheitä ja olisi vain pitänyt olla napakampana. Positiivinen yllätys kuitenkin oli, kun sain tuloslapun käteeni. Saatiin 62,5%! Olin ihan ihmeissäni, että saatiin yli 60% ja sen jälkeen alkoi mielikin parantua. Ei se sitten niin huonosti mennytkään, kuin kuvittelin. Taso oli todella kova ja mukana oli hurjan hienoja hevosia ja taitavia ratsastajia, joten paremmille hävittiin. Osallistujia meidän luokasa oli 18 ja olin tosiaan seitsemäs. Ei huonosti, noin niinkuin ekoiksi kisoiksi! :)

©Netta S.

Nämä oli kuitenkin ensimmäiset kisat, joten tästä eteenpäin sitä kisataankin enää itseään vastaan paremman tuloksen toivossa. Mutta täytyy myöntää, ettei koulukisoista tule kyllä samanlaista fiilistä kuin estekisoista. Joten kyllä ne esteet vaan on enemmän mun juttu. Silti oli kyllä kivaa käydä koulurataakin puksuttelemassa ja hyvin voisi harkita joskus toistekin.

©Netta S.

Poni käyttäytyi vallan mallikkaasti, joten sen kanssa on kiva kyllä käydä muuallakin kuin kotona, kun se ei kyllä ole milläänsäkään maisemanvaihdosta. Jossu vaan hörisi ja hirnui kaikille ja vastasi heti jos joku muu hirnui. On se vaan niin sosiaalinen!

Laitan vielä videon radasta näkyville, mutta kiitos en kaipaa edes sitä rakentavaa kritiikkiä, kun se mulla on jo tuossa tuomarin paperissa. Turha enää jälkeenpäin jossitella :) Se meni nyt näin ja ens kerralla sit paremmin.


Huippu poni! ©Netta S.
Kotiin kun päästiin niin Jossu pääsi pesulle ja sen jälkeen tarhaan piehtaroimaan. Suunniteltiin jo ponin omistajan kanssa vähän tulevia karkeloita, joten jos taas kaikki menee niinkuin tässä on suunniteltu, niin vielä tässä kuussa käytäisiin esterataa Jossun kanssa hyppäämässä.

4 kommenttia:

  1. Huippua, siitä se ura urkenee, kouluratsastuksenkin puolella ;D

    VastaaPoista
  2. Olipas harmillinen kompastuminen :( Itsekin olen todennut että ehkä ne esteet ovat enemmän meidän laji,vaikka siltikin tekisi mieli käydä kokeilemassa jotkut koulukisat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näitä sattuu :) Kyllä se oli ihan kiva käydä koulukisoissa, mutta ei niistä saa radan jälkeen samanlaista fiilistä kuin estekisoista :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.