keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Murua ja tietotekniikkaongelmia

Kävin tänä aamuna taas Murun luona. Ulkona oli vain kymmenisen astetta lämmintä joten laitoin tuulitakin ja ajattelin että tällä nyt ainakin pärjää. Mopolla ajaessa tuli kuitenkin ihan kamalan kylmä, kun tuuli puski tuulitakistakin läpi. Onneksi kuitenkin heti pysähdyttyä tuli vähän lämpimämpi. Ilmeisesti yön aikana oli satanut, sillä maa oli kostea. Kävin Murun laitumelta ja laitoin sen valmiiksi tallissa. Ihanaa kun kenttäkään ei pölissyt. Alkuun tein paljon voltteja ja kiemurauria, päätin nyt alusta asti taivutella Murua mahdollisimman paljon. Tällä kertaa jo urallakin kulkeminen sujui ihan suorana, ilman taipumisia jompaan kumpaan suuntaan, joten olin todella tyytyväinen. Selvästi olen ratsastanut aivan liikaa ohjalla, mikä taas Murulle ei ole millään lailla se oikea tyyli.


Ravissa tein myös paljon voltteja, isompia ja pienempiä ja hain kunnon taivutusta sisäänpäin. Muru taipuikin ihan yllättävän hyvin, myös oikeaan keirrokseen. Yhden kerran Muru kompastui, mutta tällä kertaa itse en horjahtanut, joten matka jatkui, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Eli kuskikin pysyi kyydissä!

Laukkaa otin molempiin suuntiin pääty-ympyrällä ja Muru meinasi vähän innostua. Tällä kertaa laukka tuntui paremmalta oikeaan, kuin vasempaan kierrokseen. Laukan jälkeen oli hieman hankalaa saada neiti kulkemaan ihan rauhallista ravia, kun menohaluja olisi ollut vähän enemmänkin. Välillä Muru tuntui jopa hieman vahvalta, mutta heti kun sen sai rauhoittumaan niin ravikin rupesi sujumaan rennosti. Lopuksi tein pysähtymisharjoituksia, että aina lyhyen sivun keskellä pysähdys ja siitä raviin. Ne meni ihan hyvin, vaikka pysähdykset aluksi meinasikin hieman venyä.

Jännittävää on kyllä ratsastella niin erilaisellla hevosella ja koittaa löytää niitä oikeita nappuloita Murun ratsastukseen. Täytyy koittaa päästä jollekin tunnille Murulla, sillä ulkopuolisen apu olisi kyllä tarpeen.

Ratsastuksen jälkeen huuhtelin Murun selän sienellä, sillä Muru oli satulan kohdalta hionnut. Kylmäsin sitten Murun jalkoja vähän aikaa ja vein neidin takaisin laitumelle lempipuuhansa, syömisen, pariin. Ja tässä vielä kuva, jonka otin silloin edellisellä kerralla (Kuten tuon aikaisemmankin)

Muru piehtaroi, takana laidunkaveri.

Ja jos joku ihmettelee, niin maanantain ratsastustunnista ei ole postausta, sillä se peruttiin. Saatan käydä siis ensi viikolla kaksi kertaa, tai sitten vaan jätän yksinkertaisesti väliin. Hieman kyllä harmitti, sillä olin jo odottanut, että pääsen taas oppimaan uutta. Kakunkin olin käynyt ostamassa, kun viimeksi tuli sitä tippumista harjoiteltua, mutta nyt kyllä sitten jäävät ilman kakkua. Toista en osta!

Sitten niihin tietotekniikkaongelmiin. Nimittäin tänä aamuna kun avasin koneen, niin keskelle näyttöä oli ilmestynyt musta viiva. Nämä on nyt ilmeisesti niitä kuolleita pikseleitä. Tämä kone on ollut minulla vasta reilun puolitoista vuotta, joten luultavasti menee vielä takuuseen. Mutta mitä minä teen sen aikaa kun kone on huollossa!? Täytyy varmaan asentaa kuvankäsittelyohjelmat avomiehen koneelle ja käyttää sitä. Kaikki tiedostot pitää siirtää varmuuden vuoksi ulkoiselle kovalevylle, ettei vaan huollon aikana mitään häviä.

Tietokoneen näyttö näyttää tältä.
Jokatapauksessa huomenna olisi tarkoitus lähteä kuvamaan Opistolle iltakisoja ja Netta lähtee kameroineen mukaan. Kivaa kun on seuraa, niin ei tarvitse yksinään kyköttää. (Vaikka taisipa viime kesänä seurana olla tallikissakin) Toivotaan nyt sitten huomiselle oikein hyvää säätä! Ja nähdään kentän laidalla, jos ketkä on kisoihin tulossa. Saa tulla moikkaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.