maanantai 21. heinäkuuta 2014

Tallipäivä Murun kanssa videolla

Kävin tänään aamupäivästä Murun luona ja kuvasin teille pienen tallipäivä videon. Akku vaan loppui kesken, etten ihan loppuun asti saanut kuvattua, mutta ainakin näätte mitä puuhailen Murun kanssa tallilla. Heti kun hain Murun tarhasta huomasin sen selässä isot paukamat, joten soitin sitten Murun omistajalle, että mitähän niiden kanssa pitäisi tehdä. Omistaja epäili niiden olevan paarman aiheuttamia, eikä Muru niitä mitenkään arkonut. Päätettiin että voisin mennä ilman satulaa, niin ei ainakaan sitten satula aiheuta paukamiin lisää ongelmia.



En olekaan mennyt pitkään aikaan ilman satulaa, joten olo oli melkoisen hutera. Paarmat ärsyttivät Muruakin, joten se olisi mielellään vaan ravannut koko ajan. Laukkaa en ottanut ollenkaan, kun olo ei ollut mikään supervarma ilman satulaa. En tehnyt mitään ihmeempiä, lähinnä humputtelin ympäriinsä ja hain tasapainoa itselleni. Mutta oli kyllä mukavaa mennä pitkästä aikaa ilman satulaa ja ihanaa kun ei tarvinnut laittaa niitä hirvittävän kuumia ratsastushousuja. Ratsastuksen lopuksi laitoin paukamiin vielä jotain terva-ainetta, joka suojaisi paukamia uusilta puremilta.

Tässä video, niin voitte itse katsella, miltä mun tallipäivä näytti. (Murun tervehdys heti alussa oli kyllä parasta!)


Illalla suuntasin sitten pitkästä aikaa Joensuun ratsastusopistolle tunnille. Olen koko kesän odottanut noita ratsastustunteja. Kesäkuussa ei ollut varaa eikä aikaa ja nytkin aika on ollut todella kortilla iltavuorojen takia. Viimein sain varattua tunnin itselleni. Ratsuksi sain minulle täysin uuden tuttavuuden Toinin, eli Tonikan. Olen kuvannut sitä monissa kisoissa ja minusta se on todella sievä hevonen. Mielenkiinnolla lähdinkin sitä kokeilemaan.
 
Tonika

Aluksi koin kyllä melkoisen järkytyksen, sillä olin odottanut sulavaliikkeistä ratsua, mutta Toini olikin hirmu jäykkä. Olin myös laittanut itselleni hieman liian pitkät jalustimet, joten laukannostoissa oli ongelmia. Kun sitten kuitenkin lyhensin jalustimet ja Toini alkoi vertymään, niin siitä kuoriutui juuri se herkkä hevonen, jota vähän olinkin odotellut ja lopputunnista se oli hirmu kiva ratsastaa.

Tehtävänä meillä oli käntää hieman ennen pitkää sivua keskelle ja tulla loivaa pohkeenväistöä uralle. Pohkeenväistön jälkeen uralla piti nostaa vastalaukkaa. Toini suoritti tämän hirmu hyvin, mutta alkoi vähän kuumumaan tehtävässä. Jossain vaiheessa se ei olisi millään malttanut uralla asettua ulos vaan olisi halunnut lähteä heti uralle päästyään laukkaamaan. Pidätinkin sitä vähän liian jyrkästi ja neiti veti herneet nenään ja tarjosi sitten molempia etujalkoja ilmaan. Ei onneksi korkealle, mutta pientä kohoamista oli havaittavissa. Jatkoin sitten toisella kerralla pehmeämmällä kädellä ja loppuun saatiin todella hienot pätkät. Toini malttoi odottaa laukkapohkeita ja minä en pidättänyt liikaa. Olipa hieno tunne, kun se kultainen keskitie löytyi.

Loppuraveissa alkoi olemaan juuri se hyvä "tatsi", jota lähdin hakemaankin. Olisin voinut mielelläni jatkaa vaikka toisen tunnin perään ja aika meni aivan liian nopeasti. Ensi viikolla luultavasti luvassa enemmänkin Opiston tunteja ja Muruakin olen menossa ratsastamaan.

5 kommenttia:

  1. Kiitos :) Olenkin tehnyt tämän jo joskus aikaisemmin.

    VastaaPoista
  2. Ihan superkiva video! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oon kyllä ihan käsi vielä tuossa videon muokkauksessa, mutta pikkuhiljaa tässä oppii :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.