keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Ikuinen poniratsastaja?

Tällä viikolla kävin kaksi kertaa ratsastustunnilla, kun oli jäänyt pari tuntia rästiin. Normaalisti käyn siis kerran viikkoon estetunnilla. Molemmilla kerroilla minulle annettiin ratsuksi poniherra nimeltä Arvola Brave Knight, eli Hiku. Kyseinen poni onkin ollut nyt minulla oikein luottoratsuna, kun joulun tienoolla kävin pari kertaa maistelemassa maneesin pohjaa. Noiden tippumisien myötä, olen ruvennut keskittymään enemmän ratsastukseeni ja panostamaan kunnonkohotukseen, sillä todennäköisesti molemmat tippumiset olisin voinut välttää, jos olisin vain paremmassa kunnossa.

Maanantaina poikaystäväni lähti kokeilemaan kameraani ja kuvaamaan tuntiani, suuret kiitokset siitä hänelle ♥. Tunnilla harjoiteltiin esteradan ratsastusta, mutta aluksi lämmiteltiin menemällä ympäri maneesia esteistunnassa. Rataan kuului ensin kolmen kavaletin sarja, sen jälkeen yksi kavaletti, kahden pystyn sarja pitkällä välillä ja sen jälkeen piti tehdä laukka voltti ja sitten kahden pystyn sarja yhden laukan välillä.

Mun hieno luonnos tuosta radasta jossa ei oo mittasuhteet ihan kohdillaan.

Julkaisen täällä nyt muutaman kuvan tunnilta. Laatu ei toki ole mitään hirvittävän hyvää, kun maneesissa yrittää kuvata, varsinkin kun käsittelijällä oli tuo minun kamerani ekaa kertaa kädessä!

Ensin harjoiteltiin esteistuntaa.
Kavalettisarja
Este 3b.
Este 5b.
Ikuinen poniratsastaja?
Tänään sitten tehtiin myös rataharjoitusta hieman erilaisella radalla. Siitä en nyt jaksa tehdä teille luonnosta, mutta siinäkin oli kolmen kavaletin sarja, pari pystyä ja yksi pysty-okseri sarja. Otin myös sykemittarin mukaan tunnille, sillä tiedän sykkeeni nousevan aika kovasti esteitä hypätessä. Olen onneksi nyt pikkuhiljaa pääsemässä estejännityksestäni eroon, vaikka takapakkia tulikin noiden tippumisten myötä. Maksimisyke tunnin aika oli ollut 182! Heti radan ratsastuksen jälkeen kun katsoin, niin syke näytti 174. Taitaa siinä vielä jonkin verran olla jännitystäkin mukana, mutta mitäpä ne esteet olisikaan ilman pientä jännitystä? Siksipä niistä niin kovasti nautinkin!

Loppuun vielä kuva Hikusta, jonka otin WinterCupin koulukisojen verkan aikana. On tuo ponien talvikarva  kyllä aika mahtava.

5 kommenttia:

  1. Hyvin teillä meni tunnilla kun näin siinä sivussa.Hikuhan ihan tykkitti tunnilla siun kanssa esteillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eihän se Hiku mikään helpoin innostettava ole, mut sit ku innostuu niin on oikein kiva ratsastaa :)

      Poista
    2. Juurihan se herra onkin haastava tapaus mutta siun alla se näytti oikein syttyvän kunnon energiasta.

      Poista
  2. Hihii, minä tuolla yhessä kuvassa näyn Ompun kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäähän sitä muittenkin näkyä :D. Susta muuten saattoi olla ihan joku hyppykuvakin, et jos haluut itelles niin laita vaikka mailia :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.