torstai 11. syyskuuta 2014

Maastoesteitä ja koulua

Nyt tuleekin sitten parin ratsastustunnin raportoinnit kerralla, sillä jäin odottelemaan kuvia viime viikon ratsastustunnista. Koulukin alkoi ja huhhuijaa millainen syksy on tiedossa! Vapaa-aika tulee olemaan melko minimissään ja hirveästi olisi kaikkea kotitehtävää ja ryhmätehtävää ja tenttiä ja ennakkotehtävää ja vaikka mitä! Mutta, ajattelin että turha tässä nyt on ruveta panikoimaan vaan tehdä parhaansa. Sen enempään ei kukaan pysty.

Jokatapauksessa viime viikon keskiviikkona ratsastustunnilla hypättiin maastoesteitä. Itsehän en ole koskaan hypännyt maastoesteitä, joten jännityksellä lähdin kokeilemaan. Ratsuksi sain Sanni nimisen hevosen. Se olikin reippaampi kuin viime viikoinnan Iina ja oikein kiva ratsastaa. Käytiin ensin ottamassa pari hyppyä kentällä ja sen jälkeen lähdettiin pellolle, jossa maastoesteet oli.

Maastoesteinä hypättiin pientä laavua, pystyä, isompaa laavua sekä estettä jossa oli autonrenkaita. Pieni laavu meni ilman ongelmia eikä oikeastaan edes jännittänyt. Pystyssäkään ei ollut mitään ihmeellistä. Mutta sitten kun piti hypätä sitä isompaa laavua, niin epävarmuus heräsi. Taidettiin tulla kolme kertaa ohi, ennenkuin saatiin joku seisomaan esteen viereen ja yli mentiin. Tämän jälkeen tultiin vielä kerran rengaseste, joka sekin oli vähän jännittävä, mutta hyvin meni sekin.

Pystyeste, taustalla rengaseste.

Sain tämän kuvan, jonka toisen tuntilaisen kuvaaja otti. Olipa kivaa saada itsestään kuva! Sannin hyppytyyli oli erittäin kissamainen ja alastulossa en oikein osannut olla. Kiitosta sain eleettömästä myötäyksestä, vaikkei se siltä ihan tuntunutkaan. Jokatapauksessa tunnista jäi taas hyvä mieli ja ei haittaa vaikka joskus toistekin tulisi hypättyä maastoesteitä.

Eilen meillä sitten olikin vuorostaan koulua ja aiheena oli istunnan kehittäminen. Ratsuksi sain Zagille nimisen tamman, joka olikin oikein kiva ratsastaa. Minulla olikin kuvaaja mukana, joten tästä tunnista onkin sitten vähän enemmän kuvia. Kiitos Laura kun tulit kuuvaamaan!


Tehtävänä oltiin pääasiassa kahdella ympyrällä, jossa taivutettiin vuoroin sisään ja vuoroin ulospäin. Mentiin aluksi ilman jalustimia ja minulla oli suuria vaikeuksia löytää sopivaa asentoa satulasta. Välillä paikka löytyi ja istuminen oli helppoa, välillä taas tasapainoa piti etsiä ja ravi pomputti paljon. Jonkun verran voin taas perustella sillä, että ratsu oli uusi ja selässä oli estesatula, mutta paljon on minussakin kyllä kehitettävää vielä.

Taivutus sisäänpäin

Laukassa oli vaikeaa myöskin löytää sopivaa istumapaikkaa. Olin myös laittanut jalustimet aavistuksen liian lyhyeksi, joten tuntui että istuin satulassa kuin pikkuorava pas...sissa. Välillä siinäkin löytyi oikea asento, mutta se ei aina kauaa kestänyt.

Välillä meno näytti tältä

Olin kuitenkin iloinen, etten tippunut tunnin aikana, vaikka välillä ravissa siltä tuntuikin. Zagillesta tykkäsin todella paljon! Täytyy myöntää, että näistä kolmesta joita olen tuolla ehtinyt kokeilla, tämä on tähän astinen suosikkini.

Laukassa meillä oli jalustimet

Laukkakuvassa jalustimet ei kylläkään näytä yhtään liian lyhyiltä, mutta toki kun oli mennyt ilman jalustimia niin ne tuntui liian lyhyiltä. Muutenkin tuntui, että oli vähän hukassa laukkaamisen aikaan, vaikka saatiin kyllä siinäkin pari kivaa pätkää aikaiseksi.

Tässä mulla taisi olla hetkellisesti hyvä asento

Lopuksi vielä kiitokset.

Tunnista jäi vähän ristiriitaiset fiilikset. Heppa oli todella kiva ja tykkäsin, mutta itse olisin ehkä voinut olla parempi. Toivottavasti saan joskus mennä Zagillella vielä uudestaan, jos sitten taas sujuisi paremmin. Jokatapauksessa olen ollut erittäin tyytyväinen tallivalintaani täällä Kuopiossa. Ihan huippu paikka!

4 kommenttia:

  1. On aina mukavaa kun löytyy hyvä talli, millä on mukava käydä!=) mäkin olen ollut tyytyväinen Kummun tilaan, tarpeeksi pieni talli, en tykkää yhtään sellaisista isoista kuten opisto olisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä! Itse kyllä pidin myös opiston tunneista.

      Poista
  2. Taidat käydä samalla tallilla tunneilla kuin Tiia ja Pinja Suomalainen? :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain. Tämä tosin selvisi minulle vasta sen jälkeen kun olin varannut tunnit :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.