keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Estetreenit

Olin varannut tiistaiksi yksityistunnin, sillä sunnuntaina on kisat ja en ollut vielä kertaakaan ratsastanut kisaratsullani. Aamupäivällä suuntasinkin tallille ja ilma oli mitä mahtavin! Auringonpaistetta ja raikas syysilma. Laura tuli jälleen mukaani kuvaamaan tuntia ja sain tällä kertaa videotakin. Kaikki postauksen kuvat on siis ottanut Laura.



Alkuverkkojen jälkeen ruvettiin tulemaan linjalle, missä oli ensin kavaletteja ja puomeja. Pikkuhiljaa kavaletteja sitten nostettiin ihan oikean esteen kokoiseksi asti. Jumppatehtävä oli helppo ja jumppasarja onkin ollut aina lempparitehtäviäni. Ensimmäinen isompi hyppy, joka oli sarjan kolmesta esteestä keskimmäinen, tuli hieman juureen, mutta sen jälkeen löytyi rytmi hyvin ja muut hypyt sujuivat.



Sarjan jälkeen vaikeutettiin tehtävää ja piti tulla pientä kahdeksikkoa kahdella esteellä. Esteinä oli okseri sekä pysty, jonka alla oli autonrenkaita. Tulin kyllä esteille ihan superhuonosti, mutta Hevi kyllä ylitti kaikki ihan ongelmitta. Kääntämisessä pitää siis olla napakampi jalan kanssa, mutta ainakin huomasin että tämmöinen isompikin hevonen kyllä kääntyy melko pienessä tilassa.


Laukanvaihdot onkin Hevillä vähän erikoiset. Jos se ei vaihda esteen päällä laukkaa, niin laukanvaihtoon sillä on ihan oma tyylinsä. Selkään se tuntui aivan siltä, kuin hevonen olisi kompastumassa ja sitten taas jatkaakin matkaa sujuvasti.


Okseri oli päivän ongelma. Sille tultiin kentällä olevan pienen kukkulan takaa ja aluksi en hahmottanut yhtään paikkaa sille. Lisäksi jäin itse kyttäämään estettä, kuten ylläolevasta kuvastakin näkyy. Ja kun tuijottaa estettä, niin silloinpa sitä tuleekin juureen. Hevi on kyllä sellainen, että se kyllä hyppää kaiken, vaikka sitten vähän huonommastakin paikasta ja tämähän kostautui sitten yhdellä kerralla okserille tultaessa.

Minä jäin kyttäämään estettä, enkä nähnyt paikkaa ollenkaan joten este yksinkertaisesti tuli vastaan ja niinpä sitä sitten jyrättiin koko este.

Tässä tämä epäonnistunut hyppy

Sen jälkeen otin itseäni niskasta kiinni ja päätin katsoa suoraan esteen yli ja sehän sitten sujui. Tuo sujuva hyppy okserille näkyy videolla. Se on uskomatonta, miten paljon katse vaikuttaa esteelle tuloon. Täytyy siis muistaa pitää se katse edessä päin eikä missään nimessä siinä esteessä.

Muita ongelmia ei oikeastaan ollutkaan kuin tuo okseri. Loppuun otettiin sitten tuo videolla näkyvä "rata" ja siihen oli hyvä lopettaa, koska se meni niin sujuvasti. Olin itsekin siihen ihan tyytyväinen. Tuon saman fiiliksen kun saisi pidettyä sitten kisoissakin.





Loppuun vielä verkkailukuvat sekä ratsastuksen muistilista minulle kisakentälle!


Muistilista kisakentälle:
-Katse esteen yli ja seuraavalle esteelle
-Paino kantapäillä ja keskellä hevosta (Myös kaarteissa)
-Ohjaus pääasiassa pohkeella, ohja avustaa
-Kevyt istunta
-Hengitä


Positiivista oli myös huomata tunnin jälkeen, ettei oikeastaan missään vaiheessa pelottanut niin paljoa kuin olisin kuvitellut. Siinä vaiheessa kun sarjasta nostettiin esteitä ylemmsä niin pieni jännitys vilahti päässäni, mutta sinne se sitten hävisi kun sarjaa tultiin pari kertaa. Ajatus kisoista saa kyllä edelleen kutinan mahanpohjassa aikaiseksi, mutta yritän nyt tsempata itseni sinne sunnuntaihin asti ja yrittäää olla panikoimatta liikaa! Hevonen kyllä osaa hommansa, jos kuski vain on tilanteen tasalla!

4 kommenttia:

  1. Todella kiva blogi sulla! Jään varmasti seurailemaan blogiasi innolla seuraillen kehitystäsi (:

    Oma blogini kertoo kahdesta nuoresta-aikuisesta, jotka ratsastavat myös kerran viikossa tunneilla. Toinen meistä on koulupainoitteinen joka vähän pelkää esteitä ja toinen ei muuta ajattelekkaan kuin esteitä.
    littleredriders.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa seurailemaan! :) Täytyykin vilkaista teidänkin blogia :)

      Poista
  2. Tosi kiva postaus ja hyvän näköistä menoa! Onnea teille kisaradoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnea kyllä tarvitaan! :) Onneksi on hyvä heppa, millä mennä.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.