tiistai 23. syyskuuta 2014

Kisapostaus!

Viimeinkin mulla on hetki aikaa keskittyä bloggaamiseen. Koulu syö taas luvattoman paljon aikaa ja mukavasti näin kolmen viikon opiskelun jälkeen oli jos ensimmäinen tenttikin. Jokatapauksessa nyt pääsen purkamaan kisasunnuntain fiilikset ja saatte nähdä tuon radan myös videoltakin. Kuvat on ottanut ihana Laura, joka siis kuvasi myös estetreenini. Hänen kaverinsa ilmeisesti kuvasi sitten tuon videon. Kiitos hänellekin!

11. este

Osallistuin siis Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksiin 70cm esteluokkaan 21.9. Rautalammilla edustaen Keskimäen Hevostilaa. Tilannehan oli se, että kisapäivänä olin kolmatta kertaa kisaratsuni selässä, joten mitään nappisuoritusta ei voinutkaan odottaa. Tavoitteenani oli saada perusrata puhtaasti. Mitään muuta ei tavoitteena ollutkaan.

Radalle lähdössä


Aamulla käytiin tallilla lastaamassa hevoset kyytiin ja lähdettiin kohti kisapaikkaa. Jännitys oli kyllä aika kova jo edellisenä iltana, joten unta sain yön aikana vajaa 6 tuntia. Kisapaikalla jännitys ei kyllä lievittynyt yhtään, eikä sitä auttanut myöskään toisen kisaajan mukana tulleen ukin avautuminen minulle. Olen tässä huomannut, että jotenkin tuollaiset vanhemmat miehet (esim. naapurit ja kaupan asiakkaat) haluavat tulla avautumaan minulle sellaisista asioista, joihin en joko itse voi vaikuttaa tai joita en ole voinut tietää. Ehkä se on tämä asiakaspalvelijan olemus, joka herättää heissä jonkun valittajamoodin... Mutta ei siitä sen enempää, paha mielihän siitä tuli, mutta päätin keskittyä enemmän nyt siihen kisaamiseen.

3. este


Radan kävelyn aikana jännitys sitten alkoi ihan tuntua. Syke oli varmasti huimissa lukemissa ja yritin ottaa viime hetken vinkkejä vielä opettajaltani. Verkassa otettiin muutamia hyppyjä ja aluksi tuntui etten taas millään löytänyt paikkaa, mutta pari hyppyä sain onnistumaan. Sitten pitikin jo suunnata kisäkentän laidalle odottelemaan. Kisakentän vieressä oli myös pieni verkka-alue, jossa sai ottaa vielä yhden hypyn ennen radalle menoa. Tuo hyppy onnistuikin juuri nappiin ja olin siihen oikein tyytyväinen.

6. este

Sitten se rata.




Lähtömerkin saatuani lähdin kohti ensimmäistä estettä, päästäni hävisi melkein kaikki suunnitellut asiat. Kevyttä istuntaa ei ainakaan näkynyt, vaikka olin vakaasti suunnitellut meneväni siinä koko radan. Rata tuntui hirvittävän nopealle, tuntui etten ehtinyt ajatella muuta kuin että mihin seuraavaksi. Vastalaukkojakaan en älynnyt korjata, joten aika monet kaarteet mentiin vastalaukassa. Videolta katsottuna minusta näyttää siltä, että perusrata meni oikein mukavasti. Perusradan viimeinen este, eli tuo 7 este oli sellainen, johon Heviä piti vähän kannustaa ja se hyppäsikin aika isosti sen. Horjahdin vähän, mutta muistan vaan ajatelleeni että "ei hätää" ja jatkoin matkaani.

7. esteen isompi hyppy

2. vaihe olikin sitten aika kamalaa katsottavaa. 8. esteelle huono lähestyminen ja hieman erikoinen hyppy. Ysille tultiin hyvin ja kympille muuten mutta joku pieni viba sitten tuli ennen 10. estettä joten siitä tuli pudotus. Siitä sitten sarjalle, joka meni ihan ok, mutta sarjan jälkeen olisi pitänyt kääntää heti vasemmalle, mutta en sitten kääntänyt. Vastalaukassa sitten kurvasin viimeiselle estelle ja huokasin helpotuksesta.

8. esteen erikoinen ylitys

Lopputuloksena 5vp, josta 1 ylitetystä enimmäisajasta. Tuo ensimmäisaika olikin melko tiukka ja monilla tulikin virhepisteitä ylitetystä ensimmäisajasta, mutta kyllä kun videolta katsoo niin aika hidastahan tuo minun vauhti oli. Olin siis 12. ja osallistujia oli 22. Tulokseen olin tyytyväinen. Tavoite täyttyi ja vaikka rata olikin vähän räpellystä, niin eipä sitä paljoa voi vaatia toisista kisoistaan hevosella, jolla ei vielä ole paljoakaan ratsastanut.

9. este


80cm radalla Keskimäen ratsastajat sitten edusti ihan urakalla ja kahdeksasta sijoittuneesta 5 oli meidän tallilta. Keskimäen hevostila voitti siten myös Itä-Suomen Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuden esteratsastuksessa!

Kaikenkaikkiaan oli kyllä kivaa ja mielelläni lähden kyllä toistekin, jos vaan mahdollisuuksia tulee. Kokemustahan tässä pitäisi saada kartutettua, että voisi sitten niitä puhtaitakin ratoja saada! Toivottavasti tulevaisuudessa!

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.