torstai 21. elokuuta 2014

Ratsastusta ja uusien hanskojen testausta

Tällä viikolla kävin ratsastamassa kaksi viimeistä tuntia opistolla, ennen kuin aloitan tunnit Kuopiossa. Esittelen tässä postauksessa Horse&Houndin ostokset sekä kerron samalla miten nuo tunnit meni.

Helsingin reissulla minulla oli yksi tavoite: käytä Horse & Houndin liikkeessä. Kävin myös tsekkaamassa Espoossa Hööksin ja Hevosmeren, mutta sieltä ei kyllä löytynyt mitään. Viime kesänä tein Horse & Houndista kivoja alelöytöjä, jotka esittelin tässä postauksessa. Olin jo etukätee päättänyt ostaa Roecklin hanskat  ja alekoreja tutkiessa silmiin osui jotain, mikä miellytti kovasti minua. Vaaleanpunaista ja pörröistä!


Ostin siis Kingslandin vaaleanpunaisen neuleen, jolla oli hintaa 35€. Normaalihinta tuolle neuleelle on 79,90, joten alennus oli erittäin hyvä. "Rökkelit" oli normaalihintaiset. Halusin päästä testamaan, miksi näitä hanskoja niin kovin hehkutetaan ja että mikä tekee näistä hanskoista niin erikoiset.

Hanskoja pääsinkin testaamaan tällä viikolla kun kävin opistolla ratsastamassa tiistaina ja torstaina. Tiistaina sain ratsukin Juliuksen. Jälleen tuntematon hevonen, jota olin katsellut kisoissa. Mielenkiinnolla lähdin tutustumaan. Julius oli todella kiva ratsastaa, sillä se kulki todella hyvin eteen, joten mitään eteenpäin punkemista ei tarvinnut tehdä. Tunnilla tehtiin paljon asettamisharjoituksia, mutta ihan en tuon tunnin aikana päässyt vielä Juliuksen kanssa täysin samalla aaltopituudelle. Mutta mullahan meneekin yleensä se muutama tunti, ennen kuin nappulat alkaa löytyä. Tunnilla ei edes tullut hiki, kun Julius kulki niin kivasti omalla moottorillaan.

Julius, en ratsasta tässä itse

Tänään torstaina sitten pääsin estetunnille. Kysyin sitä jo viime viikolla sillä halusin saada vielä pientä tuntumaan esteisiin ennen estetuntien alkamista syksyllä. Ratsuksi sain taas uuden tuttavuuden nimeltä Motivs, eli Simo. Pikkuisen alkoi kyllä jännittää, mutta niinhän se mulla tuppaa tekemään muutenkin aina esteillä. Tunnin aluksi verkattiin tekemällä avoja ja voltteja. Toiseen suuntaan tämä oli huomattavasti helpompaa kuin toiseen ja ogelmia tuli laukannostoissa. Tehtävän oli nostaa lyhyille sivuilla myötälaukka ja pitkille sivuille vastalaukka. Oikeaan kierrokseen se myötälaukka ei sitten ihan niin vaan noussutkaan. Monta kertaa piti korjata.

Motivs, en ratsasta tässä itse.

Verkan jälkeen tultiin ensin puomeja ravissa ja sitten ruvettiin hyppäämään estettä. Alkuun oli taas hirmuista hakemista esteelle, mutta Simon hyppy oli todella helppo ja kiva istua, joten siinä ei ollut ongelmaa. Enemmänkin ajoituksen kanssa. Tulin esteelle liian kovaa, joten en nähnyt paikkaa mistä piti lähteä hyppyyn. Vasemmassa kierroksessa sitten alkoi onnistua paremmin, kun esteelle oli pitempi matka ja pystyin lyhentämään laukkaa paremmin. Esteen jälkeen Simo oli kyllä aina ihan tulessa ja aika pitkään piti aina rauhoitella, että sai sen asettumaan. Kaksi viimeistä hyppyä sitten onnistuikin kivasti ja olin tyytyväinen, että sain korjattua ratsastustani jo niinkin paljon, vaikka jäihän siihen vielä paranneltavaakin.

Mitä tulee uusiin hanskoihin, niin onhan niissä vähän napakampi tuntu kuin normihanskoissa, mutta mitään supre wow -fiilistä en niistä kyllä saanut. Ehkä eron huomaa sitten, kun noita on käyttänyt pidempään ja yrittää sen jälkeen käyttää jotain toisia. Mutta ei ne pahaltakaan tuntuneet.

Ensi viikolla lauantaina lähden muuttokuorman kanssa Kuopioon ja varasinpa lauantaille myös tunnin uudelle tallille! Joten jos ei siihen mennessä mitään kuulu, niin kirjoittelen sitten kunhan olen täällä uudella tallilla käynyt. Jännää!

Postausehdotuksia muuten saa laittaa jos on toiveita. Luulen että kun koulu taas alkaa ja olen iltapäivät itsekseni Kuopiossa, niin jää enemmä aikaa bloggaamisellekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.