lauantai 4. tammikuuta 2014

Heppailulauantai

Tänään olikin taas kunnon heppailupäivä. Kävin kaverini kanssa ensin ratsastustunnilla Kummun tilalla. En ole aikaisemmin kyseisessä paikassa käynyt ja halusin käydä katsomassa millaisesta paikasta on kyse. Tunti oli vieläpä estetunti, joten mikäpäs sen mukavampaa.

Ratsuksi sain Anton nimisen ponin, jota myös Pilkuksi kutsutaan. Supersuloinen poni ja just sopivan kokoinen. Sain kuviankin, kiitokset siitä Tiialle joka kuvasi ja Miialle, joka lainasi kameraansa.

Aluksi tultiin tuollaista puomi-kavaletti yhdistelmää pääty-ympyrällä. Tultiin sitä aluksi ravissa ja sitten laukassa. Lisäksi toisella pitkällä sivulla oli kaksi kavalettia, joita tultiin aina normaalisti kun uralla ratsastettiin.

Lopuksi sitten tultiin pikkuratana sellaista, että tultiin tuo puomi-kavaletti ympyrä, jonka jälkeen jatkettiin pitkällä sivulla olevalle kavaletti-pysty linjalle ja siitä kaarevaa linjaa kavaletille. Minusta tunti oli juuri sopivan haastava. Ei liian helppoa, mutta ei liian vaikeaakaan.

Kavaletin jälkeinen pysty oli ensin n. 60cm korkea. Sitten sitä nostettin 80cm, jolloin minulla tietenkin taas syke vähän nousi kun rupesin jännittämään. Pilkku poni oli kuitenkin ihan hirvittävä ihana hyppääjä ja hypyssä oli helppo olla mukana, joten tuo 80cm este ei tuntunut ollenkaan niin korkealta ja toisella kerralla sitä tullessa ei yhtään jännittänyt.

Mun tuuri kuvien kanssa on yleensä just tätä, et jotain sattuu eteen. Tällä kertaa nimittäin opettaja sattui eteen, juuri kun olin ylittämässä tuota 80cm estettä. Mutta todisteet tässä nyt kuitenkin että yli mentiin. Huippu poni! :) Tunnista jäi tosi hyvä fiilis, joten voisin hyvinkin mennä uudestaankin.

Tunnin jälkeen ajeltiin kaverin luokse. Hänellä on tällä hetkellä suomenhevostamma koeajalla.

Päätettiin käydä pienellä kärryajelulla tällä neitokaisella. Voi miten olikin mukavaa, kun oli niin hyvä sääkin. Rauhallisella kävelyajelulla käytiin ja otettiin pikkupätkät raviakin ja kyllä huomasi miten heppa nautti ihan yhtälailla kuin mekin.

Ihana heppailupäivä siis takanapäin! Maanantaina tosiaan olisi tarkoitus käydä WinterCuppeja kuvaamaan ja lähteä sen jälkeen Lappeenrantaan. Saa nähdä ehdinkö koko kisoja kuvaamaan, kun pitää kuitenkin iltapäivän junaan ehtiä. Toivotaan jokatapauksessa hyvää säätä, ettei ihan älyttömän kylmä olisi. :)

7 kommenttia:

  1. Oli kyllä mukava tunti:) Kiva tuo yks kuva kun näkyy molemmista reunoista hepan päät:D

    VastaaPoista
  2. Sun postaukset on iha huippu kivoja!:) ootko tulossa maanantaina kisoja kuvaamaan?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja niinhän tossa postauksen lopussa tulee et tarkoitus ainakin on tulla ;)

      Poista
    2. Siis lukee, ei tulee. :D Ei oo enää tähän aikaan aivotoimintaa paljoa :P

      Poista
  3. Kuka miia lainasi kameraa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eräs joka oli samalla tunnilla. :) ei luulisi olevan kovinkaan oleellinen tieto.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.