torstai 9. tammikuuta 2014

Alkuviikon puuhastelut

Maanantaina 6.1. menin suunnitelmien mukaisesti kuvaamaan Winter Cup estekilpailuja Kantelesärkän tallille. Harmillisesti en voinut jäädä loppuun saakka, sillä olin lähdössä junalla Lappeenrantaan siskoni luokse iltapäivästä. Yleensä en tykkää lähteä kuvaamaan kisoja, jos en voi olla loppuun asti. Monesti siis saatan jättää lähtemättä kokonaan vain sen takia, etten ehdi kuvata kaikkia luokkia. Yritän nyt kuitenkin muuttaa tapojani, sillä tiedän että kuvista on kuitenkin edes osalle iloa, kun ehtii edes joitakin kuvaamaan. Ja ymmärrän kyllä, että niitä joita ei sitten ehdi kuvata, harmittaa. Harmittaisi minuakin jos lähes kaikista muista olisi kuvia, paitsi sitten juuri siitä minun luokastani. Mutta ei vaan aina ehdi.

Geiša
Aluksi piti taas vähän hakea asetuksia kamerasta. Jossain välissä tuntui jo ihan että kuvaaminen sujui, kun asetukset oli löytyneet. Olinkin kuviin olosuhteisiin nähden ihan tyytyväinen. Yritin myös olla kuvien kanssa maltillinen. En yleensäkään käytä sarjakuvausta estekuvaamisessa, joten en nytkään. Kuvia tuli siis 290 ja julkaisukelpoisia niistä oli 174. Minusta ihan yllättävän hyvä onnistumisprosentti! Kuvissa on kohinaa, mutta olen yrittänyt hyväksyä sen maneesikuvauksessa. Suurella ISO-arvolla kuvatessa kohinaa tulee väkisinkin.

Aabraham
Aloitin kuvien läpikäymisen jo junassa, joten sainkin kuvat julkaisuun melko nopeasti. Täältä voi käydä katsomassa kaikki kisakuvat http://marpu.kuvat.fi/kuvat/2014/6.1.+Kanteles%C3%A4rkk%C3%A4+WinterCup/ . Laitan tähän alle vielä muutamia kuvia kisoista.

L'Mariaci

Venna Tütar

Roms
Lappeenrannassa käytiin siskoni kanssa katsomassa hänen ystävänsä 3,5 vuotiasta todella hienoa kouluhevosen alkua. Kyllä olikin upealiikkeinen hevonen! Lisäksi ostin tältä ystävältä muutamia hevosvaatteita. Minulla onkin ollut suunnitelmissa ostaa uudet housut, joten mikäs sen parempaa, kun hänellä sattui olemaan ylimääräisenä juuri minun kokoisia vaatteita. Tällaiset sieltä lähti mukaan:

Kingslandin vedenpitävä kevyttoppatakki.

Mountain Horsen Softshell takki

Pikeur Mondega ratsastushousut
Kaupan päälle sain vielä Haltin vedenpitävän tuulitakin, kahdet ratsastushanskat (Horse Comfort ja Mountain horse) sekä mini mokkachapsit. Ihan kannattava reissu siis! Pitää varmaan itsekin käydä vähän läpi varastoja ja pistää jo entisiä eteenpäin, takkeja nimittäin alkaa jo olla niin paljon, että osasta voi luopua.

Viikonloppuna vielä luvassa heppajuttuja, mutta niistä sitten myöhemmin lisää ;) Sunnuntaina suuntaankin jo takaisin Kuopioon.

4 kommenttia:

  1. Ai teilläpäin on nyt jo jotain kisoja! Kateellinen täällä katselee kuvia, huonolla tuurilla pääsee kuvaamaan vasta kolmen kuukauden päästä.

    Mutta aika huima tuo sinun onnistumisprosenttisi, itsellä ei varmaan ikinä ole ollut noin hyvää. Tosin omaan huonoon tapaan kuuluu ottaa kaksi kuvaa esteeltä, jos ajoitus menee pieleen niin voi sitten valita kahdesta huonosta sen paremman, mikä sitten kerryttää noiden huonojen kuvien määrää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tälläpäin pyörii läpi talven kerran kussa yhdet esteharjotuskisat ja yhdet koulukisat. Se on kyllä hyvä, että pääsee talvellakin kuvaamaan. Kesäsin tulee itselläkin räpsittyä useampi kuva esteeltä, mutta maneesissa on sen verran haastavat olosuhteet, että mieluummin panostan ajoitukseen.

      Ja nyt ihan tietoisesti pyrin olla ottamatta esimerkiksi verryttelystä muita kuvia kuin esteeltä, kun monesti verkasta tulee kuvattua myös sileän ratsastusta ja siitäkös sitä vasta niitä ylimääräisiä kuvia tuleekin.

      Poista
    2. Voi kun meilläkin menisi harjoituskisoja tollalailla. Pääsisi läpi talven treenailemaan.

      Ja siis kyllähän minäkin siihen ajoitukseen pyrin panostamaan, nimenomaan siihen ensimmäiseen kuvaan haetaan sitä loistavaa ajoitusta ja se jälkimmäinen vähän vaan varmistelee :D Ja nuo verkan kuvat on kyllä niin loistavaa ajoitusharjoittelua kouluratsastuksen puolelle, eipä ne jalat aina niissä kuvissa onnistu olemaan nimittäin niin edustavasti. Ainakaan mun kuvissa.

      Poista
    3. Totta. Kouluratsastuksen verkasta saattaakin saada jopa parempia kuvia, jos kisajännitys ei ole ihan niin pahasti vielä päällä kuin radalla :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.