lauantai 24. elokuuta 2013

Muruilua ja sairaslomaa

Keskiviikkona minulla oli töissä ruvennut koskemaan oikeaan olkapäähän. Ajattelin että se on vaan vähän rasittunut ja nappasinkin vähän kipulääkettä ennen tallille lähtöä. Tallinpitäjä piti minulle ja toiselle ratsastajalle puomituntia. Muru oli alusta asti laiskempi kuin koskaan ja sitä piti ihan patistaa liikkumaan. Ensin meillä oli puomit vain lyhyellä sivulla ja tuliin puomille käynnissä. Puomin jälkeen nostettiin ravi ja tehtiin ravivoltti ja sitten ennen puomia takaisin käyntiin. Tämä sujui todella hyvin vaikka raviin olikin välillä vähän vaikea saada kunnon tahtia ja hyvää taivutusta

Jonkun aikaa tätä tehtyä siirryttii laukkatehtävää. Eli tultiin pitkät sivut reippaassa ravissa ja sitten lyhyelle sivulle kääntyessä laukannosto ja sitten laukassa puomin yli ja voltti ja sitten lyhyen sivun loppuun asti laukkaa ja siitä raviin. No Muruhan taas intoili laukassa ja ei ihan ensimmäisillä kerroilla se ravi löytynyt heti, mutta kun tätäkin tehtävää oli vähän aikaa hinkattu niin se meni ihan hyvin, oikeaan kierrokseen. Ei ainakaan laukkojen jälkeen enää laiskottanut. Vasempaan kierrokseen ei sitten meinannut tullakaan taas mitään, kun Murun laukka on niin paljon vaikeampi siihen suuntaan. Kuitenkin onnistuin lopuksi siinäkin kun oikein kovasti tein töitä ja keskityin.

Tässä vanha kuva, kun uusia ei ole. ©Irene

Lopuksi tultiin pitkällä sivulla ensin laukassa voltti yhden puomin yli ja siitä kolme laukkapuomia ja ennen aitaa pysähdys. Joo, niin mikä pysähdys? Varmaan kolme kertaa tulin ennenkun sain Murun pysähtymään siihen pitkän sivun loppuun. Tultiin tätä siis ensin siihen hankalampaan vasempaan kierrokseen, mutta kun suunta vaihdettiin niin oikea kierros tuntui lastenleikiltä. Sain jopa istuttua hirmu hyvin Murun pomppulaukassa. Muru onkin nyt laihtunut aika paljon, kun se on tullut pois laitumelta ja ruokintaa pystyy taas säännöstelemään! Ei ole enää niin pyöreä kuin tuossa kuvassa.

Kotona illalla olkapään kipu rupesi yltymään, tietysti kun kipulääke lakkasi vaikuttamasta. Ajattelin sen kuitenkin yön aikana helpottavan ja nappasin buranan.

Torstaiaamuna olkapää tuntuikin jo vähän paremmalta vaikka olikin vielä kipeä ja suunnittelin vakaasti meneväni illaksi töihin. Kuitenkin siinä päivällä siivotessa kipu rupesi taas yltymään ja ei auttanut kun soittaa lääkäriaika. Ja ihan hyvä että soitin. Nimittäin olkapääni on tulehtunut! Joudun jäämää viideksi päiväksi sairaslomalle ja ensi viikolla pitää käydä vielä ultraäänikuvauksessa, että katsotaan onko siellä jotain muuta vikaa. Sain tujun kipulääkekuurin, joten ainakaan siihen ei enää koske. Tiistaille tosin olen varannut ratsastustunnin, mutta pitää sitten lähempänä katsoa että vieläkö olka on kipeä, että pystynkö edes ratsastamaan.

Näin hieno kesän lopetus sitten minulta. Ja minä niin luulin selviäväni ilman sairaslomia tuon työjakson! Loppuun vielä kuva minusta ja kaverini ylisöpöstä pikkukoirasta jonka tapasin tässä hiljattain.
Minä ja Mindi 5kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.