keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kevätkuulumisten megapostaus

Olen koko talven pohtinut että vieläkö jatkan hevosblogia vai en. Talvella kirjoittelu on vähän tylsää, kun ei ole kuviakaan. Kevät on kuitenkin selvästi alkanut, kun ratsastusmäärä näyttää taas kasvavan useampaan kertaan viikossa ja kuviakin on jokunen tullut. Mietin myös vaihtoehtoa, että kirjoittaisin tänne vain kuvausreissuista, mutta katsotaan mitä kesä tuo tullessaan. Ainakin nyt vielä toistaiseksi kirjoittelen myös ratsastusjuttujakin. Kuvituksena ystäväni Sannan viikon vanha varsa. Sannan blogiin pääset tästä: http://supersuokit.blogspot.fi/



Vielä viimeiset viikot on jäljellä ratsastustuneja. Tarkalleen ottaen kaksi. Tänään ja ensi viikolla. Melkein itkettää jo ajatuskin, että joudun Keskimäen tallin jättämään, kun muutan takaisin Joensuuhun. Joensuussa onkin taas sopivan tuntipaikan etsintä edessä. Olen nykyään todella tarkka siitä millä tallilla käyn, sillä haluaisin kehittyä erityisesti esteissä, mutta en todellakaan halua ottaa riskiä takapakista. Olen viimein saanut estepelkoni hallintaan, joten toivoisin löytäväni sellaisen tallin, jossa pääsisi käymään estetunneilla kuitenkin ratsastajan ehdoilla ja silti kehittyen.
 

Viime viikolla olin hevosen selässä jopa kolmeen otteeseen. Keskiviikkona kävin ratsastustunnilla, jossa viimein päästiin hyppäämää pieniä esteitäkin. Ratsuksi sain luottoratsu Muumin, joka olikin taas aika tykki tunnilla. Lopputunnista laukattiin vielä mäkeä ylös, jonka päällä oli yksi este. Aluksi vähän jännitti, mutta luotin ratsuuni ja päätin että nyt ei pelota. Ja sehän oli huiman hauskaa!

Sunnuntaina kävin kokeilemassa vuokrahevos ehdokasta. Poni (Siis kyllä! PONI!) vaikutti oikein kivalta, joten luultavasti nyt rupean tätä neitokaista vuokraamaan. Katsotaan miten yhteistyö lähtee sujumaan vai sujuuko ollenkaan! :D



Sunnuntaina ajelin sitten myös Outokumpuun ratsastamaan pitkästä aikaa ystäväni hevosta Viliä. Vili on palautunut sairaslomalta, mutta valitettavasti lihakset on lomaillessa kadonneet tyystin. Minun onkin tarkoitus käydä Vilillä ratsastamassa aina kun vain olen Outokummussa päin, että saataisiin heppa taas kuntoon. Sunnuntaina menin aluksi kentällä ja sitten kävin pellolla laukkailemassa ja ravailemassa. Vili kyllä tykkäsi kovasti pellolla menosta, mutta jotenkin kuitenkin välillä tuntui hieman tahmealta. Kuvissa syy sitten löytyikin. Satula oli nimittäin valunut aika eteen. Ratsastuskuvat on ottanut Sanna.



Vilillä ku on tuota mahaa vähän tullut lomaillessa, joten satulavyö sitten vetää satulaa vähän liian eteen. Asia kuitenkin korjattiin sitten maanantaina kun menin Vilillä uudestaan ratsastamaan. Aluksi kyllä menin satulalla, kunnes totesin että parempi ottaa kokonaan satula pois. Menin sitten loppuajan ilman satulaa käynnissä. Kokeilin kyllä ravata mutta ei kyllä tasapaino riittänyt Vilin ravissa istua.


Maanantaina päätinkin sitten tehdä taivutteluja ja pohkeenväistöjä, sunnuntaina peltolaukkailun vastapainoksi. Pohkeenväistöt sujui yllättävän hyvin ja olin Vilistä ylpeä. Kieltämättä ei kyllä ihan suoralla hevosella onnistunut, mutta ainakin Vili oli todella hyvin kuulolla! Jopa peruutukset, jotka on Vilille yleensä hankalia, sujui maanantaina ilman minkäänlaisia ongelmia! Vilille otetaankin nyt kunnon kohotuksen ajaksi entinen sopivampi satula käyttöön ja katsotaan sitten istuisiko tuo koulusatula paremmin kun saadaan vähän hevosta hoikemmaksi ja lihasta selkään.


Hienosti väistää! Mutta minä könötän!


Sellainen megakuulumispostaus tänään! Tälläkin viikolla on vielä luvassa ratsastusta kolmeen kertaan ja ensimmäisenä tänään illan ratsastustunnilla. Lisää kuvia varsasta ja hevosista voit käydä katsomassa täällä: http://marpu.kuvat.fi/kuvat/2015/Sannan+hevoset+5.4./

Ps. Vieläkö tätä blogia lukee joku? :)

8 kommenttia:

  1. Lukee! Jatka ihmeessä monipuolisten juttujen kirjoittamista :) toivottavasti yhteistyö uuden ponin kanssa toimii. Poneissa on sitä jotain ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla :) Toivotaan että alkaa sujua, ponit on kyllä parhaita!

      Poista
  2. Täällä käydään harvase päivä tarkistamassa onko tullut uusia juttuja, eli vielä todellakin lukee.
    Aurinkoista kevään jatkoa. Ja jos olet kiinnostunut itsenäisestä kouluratsastelusta ja pienistä esteistä, niin meilläkin olisi täällä yksi vaihtoehto tarjolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! :) Saattaisin hyvinkin olla kiinnostunut! ;)

      Poista
    2. Laita sähköpostia, jos kiinnostaa oikeasti ja tulehan vaikka käymään. Luotettavalle ratsastajalle olisi nimittäin käyttöä, vink :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.