torstai 20. elokuuta 2015

Aurinkopäivä Poudan kanssa

Keskiviikko aamulla nukuin myöhään (Ja nautiskelin loman hitaista aamuista) ja lähdin sitten aamupäivällä ajelemaan tallille päin, sillä olin luvannut liikuttaa Poudan. Sää oli ihan huippu! Taivaalla ei juurikaan pilviä näkynyt ja oli tosi aurinkoista. Ilma oli melko kuuma, joten mietin jo että pitäisikö kenttätyöskentely jättää ja suunnata Poudan kanssa maastoon. Olen kuitenkin nyt maastoillut Poudan kanssa aika paljon, joten ajattelin että voisi kyllä koittaa ainakin aluksi mennä vähän aikaa kentällä.


Pouta tulikin iloisesti vastaan portille ja vein sen sisälle laitettavaksi. Harjailujen ja varustamisen jälkeen suuntasin sitten kentälle. Pouta oli tosi hyvän tuntuinen. Ei ollut ollenkaan tahmea ja liikkui tosi kivasti. Viime kerralla kun olin Poudan kanssa Centered Riding tunnilla, löysin Poudasta ihan uuden vaihteen. Sellaisen reippaan laukan, mitä en ollut koskaan ennen Poudalta nähnyt.

Kun tuo laukka nyt tuntui tänäänkin löytyvän, päätin kokeilla pari estettä. Aikaisemmin ongelmana esteillä on ollut nimenomaan temmon puute, jolloin Pouta tulee esteelle himmaillen ja hyppää käytännössä paikaltaan. Mutta tänään niin ei käynyt. Esteelle tultiin hyvässä vauhdissa ja este ylittyi ilman minkäänlaisia ongelmia. Siis Poutahan suorastaan liiteli esteen yli.

Tämä kuva on kesän alusta. Täytyy koittaa saada tuoreempiakin :)

Esteen jälkeen kuului hyvin tyytyväistä pärskintää ja tulinkin sitten pari estettä muutamaan kertaan. Yhden kerran tein itse virheen ja reitti oli hieman huono, jolloin Pouta joutui ottamaan töpöaskeleen ennen estettä, mutta toisella kerralla korjasin reitin ja ongelmaa ei ollut. Voi että miten oli hieno fiilis, kun löytyi Poudastakin se esteheppa. Pouta oli ihan intona ja tyytyväisenä hyppyjen jälkeen ravaili.

Päätin sitten lähteä loppuravit ja käynnit ottamaan läheiseen metsään, kun siellä ei ollut porottavan kuumaa aurinkoa. Takaisin tallille tultua huomasin, että toinen etukenkä oli jäänyt jonnekin matkan varrelle. Ainakaan kentältä sitä ei jälkeenpäin löytynyt. Ratsastuksen jälkeen Pouta sai pikaisen pesun, kun oli aavistuksen satulan kohdalta ja ryntäiltä hionnut. Tyytyväisenä sitten meni laitumelle piehtaroimaan ja mutaamaan kasteltua selkäänsä.




Videolla näkyy myös Vallu ja Usva. Jäi kyllä todella hyvä fiilis ja on ollut kiva huomata, miten Poutakin on piristynyt laihtumisen ja kunnon kohoamisen myötä. Kyllä se vaan on hyvänmielen heppa! 

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.