keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Issikkaterapiaa

Minulla on ollut jo pitkän aikaa suunnitelmissa käydä kuvaamassa kaverini Emman hevosia. Emmalla on siis parisenkymmentä hevosta pihassaan ja olen ihaillut Emman facebookkiin laittamia kuvia hevosista ja monta kertaa on puhuttu, että tulisin niitä joskus kuvaamaan. Nyt sitten sattui aikataulut kohdilleen ja hurautin Emman luokse kameran kanssa.

Minulla onkin nyt ollut mieli vähän maassa reilun viikon ajan, sillä ukkini nukkui pois hiljattain. Minulle tämä on ollut aika kova paikka, sillä en ole koskaan menettänyt ketään niin läheistä. Kuitenkin tuon kuvauspäivän jälkeen minulla oli pitkästä aikaa oikeasti hyvä mieli.

Emmalla on siis muutama shetlanninponi, islanninhevosia sekä suomenhevonen. Kirsikkana kakun päällä, pääsin kuvaamaan myös vajaan viikon vanhaa shetlanninponivarsaa. Voi apua kun se oli niin suloinen ja pieni!


Varsan emä on todellinen tukkajumala.
Varsa oli aivan ihana. Kun sitä rapsutteli niin se rapsutti pikku hampaillaan takaisin. Olin kyllä totaalisesti myyty. Poikaystäväkin oli sitä mieltä, että tuollainen me voidaan joskus hankkia, kun näytin hänelle kuvia!

Kun varsaa oli ihasteltu tarpeeksi, niin käytiin ottamassa kuvia tammoista. Tammalaumasta löytyi yksi tiineenä oleva tamma sekä pari vuosikasta hevosen alkua, sekä tietysti pari shetlanninponia. Islanninhevosissa on kyllä se hieno asia, että niiden väritys voi olla hyvinkin erikoinen. Emmaltakin löytyi useampaa eri sorttia laumastaan.



Islanninhevoset on muuten aika haastavia kuvattavia varsinkin kun ne ovat liikkeessä, sillä niiden askellajit poikkeavat aika paljonkin normaaleista askellajeista. Välillä kuvissa hevosen jalat olivat niin oudoissa asennoissa, ettei tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Sanoisin, että varsinaisia ballerinoja, ainakin nämä vuosikkaat jotka ovat kahdessa viimeisimmässä kuvassa.

Kun oltiin kuvattu tammoja, niin käytiin ottamassa ruunien laumasta kuvia ja sen jälkeen lähdettiin käymään maastossa, issikoilla tietysti. Näistä kahdesta ratsusta ei valitettavasti tullut otettua ollenkaan kuvaa, mutta maastolenkki oli kyllä aivan mahtavaa terapiaa. Pääsin jopa ensimmäistä kertaa tölttäämään! Se oli kivaa!

Ratsastuksen jälkeen käytiin viemässä ruunat laitumelle. Odoteltiin hurjaa menoa, mutta ruoho taisi maistua ruunille paremmin kuin riehuminen laitumella.




Ruunalaumaa

Lisää kuvia Emman hevosista voi käydä katsomassa täällä: http://marpu.kuvat.fi/kuvat/2014/27.5.+Emman+hevoset/

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja mahtava harja tolla yhellä hepalla, kelpais omalleki tollanen :3

    VastaaPoista
  2. Kisa kuvissa voisi olla tolla albumin puollella hevosten nimet ja kaiki samasta hevosesta otetut kuvat perä jälkeen ihan selkeyden ja helpottamisen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ilmeisesti kävit katsomassa vain tänä vuonna otettuja kuvia? Aikaisemmissa nimitiedot on nimittäin juurikin näin sinun toivomalla tavallasi. Kuvien muokkauksessa menee monia tunteja, joten olen nopeuttanut julkaisua nimitietojen pois jättämisellä. Tarkoituksena on muuttaa nimitiedot jälkeenpäin kuviin, mutta esimerkiksi tänä vuonna en ole vielä ehtinyt kun uusia kuvia on jo tullut käsittelyn kun vasta edelliset on saanut julkaistua. Joten ei hätää, nimitiedoton kyllä tulossa kuviin, heti kun vaan ehdin ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.