tiistai 29. lokakuuta 2013

Viimeviikkoiset ratsastukset

Postaustahti on hidastunut selkeästi. Mutta se johtuu vaan siitä, että olen postaillut niin paljon meikkiblogiini. Lisäksi on vähän ikävää kirjoittaa, kun ei ole kuvia.

Jokatapauksessa viime viikolla kävin siis kaksi kertaa ratsastamassa. Tiistaina menin koulu HeB-A tunnille ja sain ratsuksi Ets nimisen eestinhevosen. Etsillä oli todella kivat askeleet ja olisin voinut istua vaikka koko tunnin harjoitusravissa. Ravi oli hyvin samantapaista kuin Jokirannan Stellalla (samaa rotuakin ovat). Ets oli muutenkin kiva ratsastaa. Sopivan reipas. Tehtiin pääasiassa pohkeenväistöjä eikä se mennyt kyllä ihan niin hyvin kuin yleensä. Perä laahasi kokoajan perässä ja koko poni oli ihan mutkalla. Loppuun sain pari askelta tosi kivaa pohkeenväistöä ja siihen onneksi lopetettiin. Otettiin myös laukkaa molempiin suuntiin ja vasemmalle se nousi ihan hyvin, mutta oikealle meinasin nousta kokoajan väärä laukka. Muutaman yrittämin jälkeen onneksi sain sen oikeankin laukan nousemaan. Tunnista jäi ihan kiva fiilis ja tunne, että koulutunneilla voisi käydä useamminkin.

Equipagen hanskat
Pääsin myös kokeileen uusia Equipagen toppahanskoja, kun viime viikolla oli kylmempää. Ei kyllä sormia palellut. Toivottavasti näillä sitten pärjää koko talven, vaikka kovasti epäilen kun jokainen sormi nököttää yksinään..

Keskiviikkona menin sitten normitunnilleni. Katsoin listasta että mulle oli laitettu Dina. IIK! Tytöt vielä sanoivat, ettei tiedetä mennäänko koulua vai esteitä, mut sanoin et koulua, koska en uskalla hypätä Dinalla. Kenttäkin oli kyllä sellainen saaristokaupunki kaikkine järvineen, ettei ollut pelkoa että esteitä olisi hypätty. Kouluratsuna kyllä tykkään Dinasta kovasti, sillä se on niin herkkä ratsastaa.

Tehtiin paljon voltteja, käynnissä, ravissa ja laukassa. Välillä tuntu että törmätään kaikken kanssa, erityisesti laukassa, mutta kyllähän se ihan sujuikin. Ravissa oli muuten kivaa, mutta Dinan ravi on superpompottavaa ja kun voltit piti istua harjoitusravissa, niin se oli ihan kamalaa, erityisesti vasemmalle. Oikealle ravissa oli helpompi istua onneksi, vaikkei ihan helppoa sekään. Laukka ei oikein ensin meinannut lähteä rullaamaan, mutta loppuun saatiin yksi tosi hyvä laukkavoltti, josta tuli paljon kehuja. Olin tähänkin tuntiin tyytyväinen, kaikken vaikeuksien kanssakin.


Saappaat onkin nyt ollut kovassa käytössä, joten päätin kunnolla pestä ja huoltaa ne. Luokkakaverini (jolla muuten on myös oma heppa) suositteli Marseille saippuaa saappaiden pesuun ja sehän passaa! Samalla saippualla pesen meikkisiveltimenikin, joten nyt voi sitten huoltaa molempien harrastusten varusteet samalla pesuaineella. Lopuksi tietysti rasvasin vielä saappaat ja ai että ne näyttikin hyvältä!

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.