maanantai 18. marraskuuta 2013

Siirtyminen nykyaikaan

Tein viimein kuvasivuilleni Facebook-sivut. Mietin tätä jo aikaisemmin, mutta jostain syystä en ideaa toteuttanut. Päätin kuitenkin sivut tehdä, sillä hevostalli.netissä ei tule enää nykyään niin paljoa vietettyä aikaa, että helpompi on ilmoittaa kisakuvauksista omalla facebook -sivulla. Ja samalla tavoittaa juurikin ne henkilöt, jotka ovat kuvistani kiinnostuneita. Tästä pääset facebook sivuilleni!

Positiivinen yllätys tässä asiassa oli se, että ensimmäisen illan aikana tykkääjiä oli jo 76! Kiitos!

Carino II


Sitten muihin aiheisiin.
Sunnuntain kisakuvien saldo oli n. 760 vaikka olin jo heti alkuun tolkuttanut itselleni, että niitä kuvia ei sitten oteta ihan kamalaa määrää, kun niiden läpi käymiseen menee sitten niin kauan. Julkaisukelpoisia kuvia olikin sitten vain 165, jotka nekin kohinalla pilattuja. Mutta kun valoa ei ole, sitä ei ole. Tässä linkki galleriaan: http://marpu.kuvat.fi/kuvat/2013/17.11.+Hepokangas+WinterCup/

Kävin tänään myös kokeilemassa kameraa toisella maneesilla. Sunnuntain kaltaista ongelmaa ei ilmennyt ja digicamera foorumilta osasivat kertoa, että kuvan tummuminen on oletettavasti johtunut valojen välkkymisestä. Eli nopeilla suljinajoilla kuvatessa valojen välkkyminen näkyy kuvassa, vaikkei sitä ihmissilmällä nääkään. Valot on luultavasti välkkyneet osaksi myös myrskyn takia. Hämmentävää, mutta myöskin helpottavaa, ettei kamerassa tai putkessa nyt mitä luultavammin ole mitään vikaa.

Esperado

Kuitenkin maneesikuvausta täytyy vielä treenata. Edelleen kohinaa tulee aivan liikaa kuviin ja tajusin tosiaan kuvaavani turhan lyhyellä valotusajalla, kun liikkeen saa pysäytettyä pidemmälläkin. Toivotaan myös lunta maahan, jotta maneesiinkin tulee sisälle enemmän valoa päiväsaikaan. Hämärä myrskypäivä ei oikein auta kuvaamista.

Ensi viikolla suunnittelin alustavasti käyväni viikonloppuna Joensuussa ratsastamassa. Jos vaan saan jonnekin varattua tunnin. Siitä lisää sitten aikanaan.

4 kommenttia:

  1. Tulee vähän myöhässä tämä kommentti, mutta ei se varmaan mitään :D huima veto! Itse en ole vielä tonne facebookin puolelle uskaltanut siirtyä. Pitäisiköhän sekin joskus uskaltaa täälläkin päin tehdä... Ja outoa tuo valojen vilkkuminen / kuvan tummuminen. Itelle kun rupesi käymään noin niin oli valotuskenno kuulemma ihan loppu (löydetiin vasta piiiiitkän hakemisen jälkeen, vein kameran kolmisen kertaa huoltoon) Alkoi pienestä, ensin muutaman kuvan valotukset pielessä, sitten kaikkien. Tosin tuli valkoista ja mustaa kuvaa, että ei varmaan edes sinnepäin tuo sinun ongelma :D ja outoahan tuo olisi sun tapauksessa kun kamera niin uusi. Kannattaa kuitenkin varmaan vahtia että jää toimimaan kunnolla? On kovin ikävää lähteä pitkän matkan päähän ja todeta kameran olevan rikki.

    Ja maneesikuvauksen yksi hyvä puoli: saat yhden hyvän kuvan ja se korvaakin sitten kaikki huonot. Koska onnistui maneesissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Facebookin puolelle siirtyminen oli kyllä todella positiivinen yllätys mulle, Tällä hetkellä tykkääjiä on jo 147, enkä olisi ikinä uskonu 60 tykkääjää ylittäväni.
      Tuota kuvan vilkkumista ei ole enää tapahtunut, joten toivon sen johtuvan jostain muusta kuin kamerasta. Toisaalta jos vika on kamerassa niin ainakin takuuta on jäljellä! Mutta ainakaan toistaiseksi ei ole toistunut. Onhan sillä toki kuvia räpsitty ihan urakalla.

      Maneesikuvauksessa on kyllä vielä paljon treenattavaa. Jotenkin alkuvuoden kuvat onnistui paljon paremmin. Toisaalta olen myös huomannut, että kun kuvia katsoo viikon päästä, niin ne näyttää paljon paremmalle kun silloin ottopäivänä :D Mistä lie johtuu.

      Poista
    2. Joo itekkin oon huomannu ton, että viikonpäästä näyttää yllättävästi paremmalta. Ehkä sillä hetkellä odotukset on vaan niin korkeella, ettei ihan mikävaan kuva kelpaa. Tosin on niitäkin sitten tullit vastaan, että jälkeenpäin näyttää paljon kamalammalta mitä alkuunsa luuli. :D

      Poista
    3. Myönnän tosiaan itsekin huomanneeni joskus ajattelevani että "miksi ihmeessä tämä kuva on edes julkaistu" :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.