maanantai 11. helmikuuta 2013

Sunnuntain suttukuvat

Sunnuntaina olin kuvaamassa WinterCupin estekilpailuja Kantelesärkän tallilla. Lauantain koulukisat jouduin jättämään väliin muiden menojen takia. Sunnuntinna olisin ollut paikallakin ajoissa, mutta tottakai aura-auto päättää kurvata juuri siihen minun eteen ja sen perässä jouduin sitten koko kajaanintien körryyttämään. Joten yllätys yllätys, missasin taas ensimmäiset ratsukot.

Muutenkaan kuvausreissu ei mennyt ihan putkeen, sillä olin unohtanut ottaa jalustan mukaan, ja tuolla uudella (melko painavallakin) objektiivilla, jalusta on aika ehdoton. Enpä antanut sen lannistaa vaan rupesin räpsimään. Säätöjäkin piti tehdä että liikkeen saisi pysäytettyä, joten oikeastaan vasta loppupään kuvat alkoi onnistua. Lisäksi loppuajasta alkoi tulla kylmä, joten piti käydä välillä kantiinissa lämmittelemässä.

Kuvien laatu oli hienoinen pettymys, sillä ajattelin että tällä uudella putkella nyt tulee helposti hyviä kuvia. Ei ihan mennyt niin. Säätöjä joutui tekemään aika paljon ja vielä uuden kameran ollessa kyseessä, meni jonkin aikaa ennen kuin löysin kaikki namiskat mistä niitä säätöjä tehdään. Odottelen kyllä innolla kesää, sillä ulkokuvauksessa tuo objektiivi on ihan lyömätön!

Note so self:
-Ole ajoissa, että ehdit kuvata myös ensimmäiset ratsukot ja että ehdit tehdä kameraan tarvittavat säädöt ennen kisojen alkua.
-Ota jalusta mukaan maneesikisoihin
-Päälle ne paksuimmat toppavaatteet, vaikka pakkasta olisi vain yksi aste.
-Opettele käyttämään uutta kameraa paremmin ja sujuvammin

Jokatapauksessa, alla parhaita otoksia, vaikka itsekriittisyyteni melkein kielsi julkaisemasta yksiäkään kuvia kisoista. Palaute on siitä huolimatta ollut hyvää, joten kiitos siitä. Yritän kuitenkin parantaa kuvien laatua jatkossa :) Loput kuvat voi käydä katsomassa: http://marpu.kuvat.fi/kuvat/2013/10.2.+Kanteles%C3%A4rkk%C3%A4+WinterCup/

Rio Cape

Fly Hornet

Venna Tütar

2 kommenttia:

  1. Missäs on kuvia onatskiponatskista!?vai eikö nekää onnistu...siis ne mitä otit sillon lauantaina =) t.Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo kerenny niitä vielä tarkemmin kattomaan. Oli siellä ainakin pari ihan hauskaakin kuvaa :) Mut kunhan tässä kerkeen. :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.