tiistai 21. huhtikuuta 2015

Parin päivän heppailut

Viime lauantaiaamuna heräsin kurkku kipeänä. Tiedättehän sen todella pahaenteisen kurkkukivun, joka ei häviäkään aamun aikana vaan jatkuu iltaan asti? Sunnuntaina tilanne oli oikeastaan vaan pahentunut ja ratsastus piti jättää väliin. Päätettiin sitten Sannan kanssa käydä Vilillä kärryajelulla, kun molemmissa tuntui tuo flunssa pienesti jo itävän. Otettiin villaloimi peitoksi mukaan ja lähdettiin ajelulle. Vili oli melkoinen säpsy koko alkulenkin ajan ja parissa kohtaa piti lähteä henkiseksi tueksi vierelle kävelemään ja taluttamaan kun tuli liian jännittäviä asioita vastaan. Loppumatka kuitenkin sujui kivasti. Liekö saanut pöllöenergiat kulutettua vai tajusiko Vili, että oltiin kotiinpäin jo menossa. Mullahan oli sunnuntaina syntymäpäivä, niin oli ihan kiva käydä tuollaisella synttäriajelulla, vaikkei se nyt mitään ihan rentoa ajelua ollutkaa :D Postauksen kuvat on ottanut Netta S.



Maanantaina mulla alkoi harjoittelu ja olo ei ollut yhtään sen parempi. En kuitenkaan viitsi olla harjoittelusta poissa, koska poissaolot joutuisin sitten korvaamaan joko elokuussa tai muina harjoittelujaksoina. Mietin jo pitkään, että lähdenkö maanantaina Jossua liikuttamaan, mutta tallillehan lähdetään vaikka pää kainalossa ja ajattelin, etten mitään hikitreeniä vedä. Luottokuvaaja Netta lähti mukaan tallille ja sainkin ihan hirveästi (HUOM, yli 400kpl) kuvia Jossusta.


Aluksi menine kentällä ja koitin saada poniin ryhtiä. Jossulla on välillä tapana painaa kädelle ja vetää päätä alas ratsastaessa, joten koitin työstää ratsastusta siten, että pää pysyisi ennemmin vähän ylempänä, eikä polvissa.

Tässä tätä pään vetämistä


Jossun kanssa olisi myös tarkoitus kesällä osallistua joihinkin kisoihin, joten keksin sitten alkulämittelyjen jälkeen ratsastaa läpi Helppo C:1 ohjelman. Tulisipahan samalla harjoiteltua rataa, jota en muuten vieläkään muista. Ensimmäisellä kerralla muisti tökkäsi kolmikaarisen jälkeen, kun en muistanut mitä sitten piti tehdä. Googlattiin sitten rata ja tämän jälkeen aloitin uudestaan.Toisella kerralla menikin sitten paremmin, vaikka en aina muistanut että pitikö keventää vai olla harjoitusravissa. (Vanhuus ei tule yksin... :D ) Jossun kanssa treenattavaa meillä on oikeastaan siinä, ettei se lähtisi painamaan kädelle ja minulla jälleen se harjoitusravi. Netta kyllä sanoi, ettei se näyttänyt että olisin kovinkaan pomppinut siellä, mutta kyllä se siltä tuntui. Lisäksi pysähdys täytyy saada hieman terävämmäksi :)



Radan jälkeen lähdettiin sitten pellolle ottamaan vähän laukkaa. Aluksi Jossu ei oikein innostunut vaan ihan rauhassa laukkaili, mutta kun sitten kerran pyysin enemmän niin löytyi taas se tykkiponi, joka tykitti innoissaan menemään pellolla. Selvästi oli hauskaa ponillakin, kun se olisi niin mielellään vaan laukkaillut ympäriinsä!



Laukkojen jälkeen Jossu oli tosi hyvä ratsastaa! Ilmeisesti moottori oli nyt saatu hyvin käyntiin. Menin sitten pellolta vielä kentälle ottamaan loppuravit ja käynnit.



Kuvia olisi vaikka millä mitalla lisää, mutta ehkä ripottelen niitä sitten tuleviin postauksiin lisää :) Keskiviikkona menen treenaamaan Jossun kanssa harjoitusnäyttelyitä varten! Siis kyllä, menen esittämään Jossun harjoitusnäyttelyihin lauantaina. En ole koskaan esittänyt ponia näyttelyissä, jos leirinäyttelyitä ei lasketa, joten tosi kiva päästä tällaiseen mukaan! Ihanaa palata Joensuuhun, kun pääsee jo heti näin paljon heppailemaan!

 Laitetaan tähän loppuun vielä tämmöinen kiva kuva meistä!


2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.