sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Jossu

Seuraavaksi esittelyssä toinen vuokrahevoseni eli Jossu. Jossu on oikealta nimeltään Josefine III ja rodultaan tilastohevonen, joka mitä ilmeisimmin on siis norjanvuonohevonen. Jossulla en ole ratsastanut kuin vasta pari kertaa, niin uusi tapaus hän minulle vielä on. Ensimmäisellä kerralla ratsastin Jossulla aluksi kentällä ja tunnustelin millainen ratsu Jossu on. Oikein reippaan ja kivan oloinen ja no, pyöreä. Kenttä oli melko löllönä, joten lopuksi kävin vielä pellolla laukkailemassa ja ravailemassa Jossulla ja oikeastaan vasta silloin tykästyin tähän poniin tosissani. Sieltä löytyi aivan uusi vaihde ja poni tykitti innoissaan pellolla menemään. Hoidettaessa Jossu on mitä helpoin. Seisoo paikallaan (ainakin kun heinät on nenän edessä) ja muutenkin niin kovin kiltti.



Oikeastaan on todella kiva vaihteeksi ratsastella ponilla. Olen niin paljon nyt mennyt hevosilla, että välillä kaipaa tällaista ratsastusta "matalan" ponin selässä. Toisella ratsastuskerralla kävin sitten Jossun kanssa tutustumassa lähimaastoon. Mietin siinä lähtiessäni, että ihmeen paljon olen rohkeutta saanut, kun uskallan lähteä tuntemattomaan maastoon täysin tuntemattomalla hevosella. Löydettiin kuitenkin Jossun omisajan opastama reitti helposti ja käytiin kiipeilemässä lähellä sijaitsevilla harjuilla. Oli muuten huiman kivaa! Ponikin oli ihan innoissaan. Ison nousun jälkeen vaan kuului pörinää kun oli niin kivaa.

Koitan ottaa ensi kerralla tallille mukaan kameran, niin saan Jossustakin enemmän kuvia. Tällä hetkellä tuo on ainoa kuva mikä minulla Jossusta on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.