perjantai 17. huhtikuuta 2015

Keskiviikon menot

Keskiviikkona olikin sitten viimeinen tuntini Keskimäellä toistaiseksi. Aamulla leivoin keksejä, joita vein sitten tallille. Korttia kirjoittaessa meinasin pillahtaa itkuun, kun niin kurjalta tuntuu lähteä tuolta. Mikäänhän ei toki ole lopullista ja syksyllä aion kyllä vielä kolmen viikon koulujakson aikana käydä ratsastamassa! Mutta kelataan sen verran ajassa vielä taaksepäin, sillä ennen viimeistän ratsastustuntiani kävin vielä Vilin ratsastamassa.

Tällä kertaa ajateltiin aloittaa "treenit" koulukisoja varten. Varsinaista treeniä en kuitenkaan tällä kertaa tehnyt sen kummemmin, kuin kolusin tuon Helppo C: 1 ohjelman läpi pari kertaa. Alkuverkkojen jälkeen rupesin siis ohjelmaa tekemään. Paineita ei tietenkään otettu ja totesinkin kyllä, että vielä meillä on melkoisen pitkä matka kisoihin. Otettiin tuo eka räpellys videollekin, että on sitten katsoa mistä aloitettiin. Mitenkään tosissaan en rataa mennyt. lähinnä katsoin että askellajit olisi oikeat ja reitti edes jotenkuten. Tämän avulla kuitenkin sain tehtyä itselleni kehityslistan. Eli asiat, joita täytyy ruveta yksitellen treenaamaan että saadaan ne sitten koulurataan hiottua.

1. Harjoitusravi. Vilillä on todella pomputtava ravi. Joitain pätkiä jaksan jo istua siellä, mutta melko nopeasti pakka leviää ja pompin kuin perunasäkki. Tätä täytyy siis treenata ihan hirveän paljon!! Kevyessä ravissa mitään ongelmia ei ole.

2. Laukan jatkuvuus ja tempo. Laukka on paikoitellen melko ponnetonta ja se katkeaa todella helposti. Tähän auttaa varmasti kun vaan tekee paljon laukkaharjoituksia ja käynnistelee Vilin moottorin kunnolla. Itseasiassa yksi asia mikä radalla meni tosi hyvin, oli kokorataleikkaa vasemmassa laukassa!

3. Reitit. Voi pojat mitä oikomista me Vilin kanssa harrastetaan. Lisäksi kotikentällä se maakellarin kohta on vaikea, kun siinä ei tykätä oikein pysyä uralla.

Laitan tähän loppupätkän radasta. Ravi pitäisi oikeasti olla harjoitusravia, mutta kunhan tässä nyt vaan treenaillaan. (Musiikki tulee kunhan youtube sen ehtii käsitellä :D)



Jos nyt noista aloittaisi. Menin radan sitten vielä toisen kerran ja se toinen kerta oli jo heti sujuvampi. Eli treeniä treeniä vaan, niin ehkä me uskalletaan jo loppukesästä jossain käydä tuota rataa kokeilemassa ihan tuomarin silmän alla.

Vilin ratsastuksen jälkeen ajelin sitten Kuopioon ratsastustunnille. Olin toivonut viimeiselle kerralle Hevin, koska Hevi on paras ja tiesin että siitä jäisi varmasti hyvä fiilis. Hevi on niin mukava herkkä ratsastaa ja se suorittaa kaiken, kun vaan nätisti pyytää. Kuvituksena viimevuotisia kuvia Hevistä, sillä uudempia ei ole. :)



Hypättiin yhtä estettä siten, että se oli tavallaan kahdeksikon keskellä ja esteen päällä aina vaihdettiin suunta. Ekalla kerralla tulin esteelle taas liian huonossa temmossa ja laukka ei oikein sujunut. Toisella kerralla sitten muistin, että Heviltä pitää vaan pyytää vähän enemmän vauhtia niin paikatkin alkaa sujua. Ja niinhän siinä kävikin. Viimeisellä kerralla homma meni jo tosi hyvin ja sain lopettaa tunnin niin hyvillä mielin. Tallia jään kaipaamaan kovasti, mutta onneksi Joensuussa riittää heppaystäviä ihan useampi! :)


 Sunnuntaina onkin taas tarkoitus käydä Viliä ratsastamassa. Tulen sitten taas kertomaan kuulumisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.