perjantai 3. toukokuuta 2013

Estekurssia

Lupasin sitä tarkempaa selostusta tuolta kurssilta. Eli, torstaina hypättiin pystyä ja mentiin kolmen ristikon innaria ja se päivä meni itselläkin hieman heppaan tutustuessa. Sanotaanko, että olo oli todella outo, kun alla oli 600 kiloinen muhku hevonen, varsinkin kun olen mennyt paljon poniherra Hikulla sekä viime kerralla kapoisella Ladylla. Jokatapauksessa tunti meni ihan hirmu nopeasti ja hyvä fiilis jäi itsellekin. Useamman kerran tultiin noita tehtäviä ja ihan hyvin meni.
Kuolainten syöttöä

Ratsuna siis molempian päivinä oli Verstappen, eli Tappi. Illalla kun pääsin kotiin niin jalat oli aika kipeät ja kahdesta syystä. Ensinnäkin olin seisonut työpäivän ajan ja toisekseen siksi että hevonen oli vaan niin leveä!

Tänään sitten kävin matkalla noutamassa kuvaajani ja lähdettiin sitten tallille. Olin tällä kertaa ajoissa ja rupesin samantien harjailemaan ratsuani. Varustin Tapin ja sitten sitä jo lähdettiinkin kohti maneesia. Tällä kertaa oli tarkoituksena hypätä radan eri esteet ensin pienissä osissa ja sitten lopuksi ratana. Esteet eivät olleet mitään kovinkaan korkeita, eikä kyllä tarvinnutkaan. Ihan tarpeeksi oli tekemistä jo tuossa pienessä radassa.

Tällä kertaa ratsukin toimi paremmin, kun jo itse hieman paremmin tiesi miten heppa toimii. Torstaina jonkun kerran Tappi kompasteli, mutta tänään sitä ongelmaa ei ollut. Oletan sen johtuvan siitä, että alusta asti ratsastin enemmän eteen ja reippaammin Tappia.

Alkukävelyt


Alkuun hypyt meni tosi hyvin, mutta en todellakaan tiedä mikä ihme minua aina rupeaa vaivaamaan kun pitäisi mennä ratana. Aina rupean jotain räpeltämään, vaikka tälläkään kertaa ei olisi tarvinnut muuta kuin ohjata ja mennä mukana. Ensimmäisellä kerralla tulin toiselle esteelle niin huonon tien, että ohjasin hevosen jo suoraan pois esteeltä ja aloitin koko homman uudestaan. Loppurata meni ihan hyvin. Toisella kerralla, kun tulin viimeiselle esteelle, joka oli okseri, lähdin hyppyyn etuajassa joten tasapaino hieman horjui esteen jälkeen. Kolmannella kerralla sitten jo sujui hypyt oikein hyvin. Tiet olivat vähän huonot, mutta olin kuitenkin siihen ihan tyytyväinen. Tässä kuvia tunnilta. Suuret kiitoksen Netalle, joka oli minua kuvilemassa!


Alkuverkkaa

Tässä laitettiin hepan kanssa puomit uuteen järjestykeen. Huomaa hepan ja ratsastajan ilme.
 Alkuverryttelyssä mentiin tosiaan ravipuomeja ja kerran kyllä kolauteltiin ihan urakalla niitä, että piti opettajan käydä korjaamassa puomit vähän parempaan järjestykseen. Jatkossa sitten ratsastin puomeille vähän reippaammin, niin ei tullut kolahduksiakaan enää.

Tänään Tappi nosteli jalkojaan hieman paremmin kuin eilen.

Otettiin varman päälle, ettei puomi putoa

Tässä mulla taas katse aivan väärässä paikassa

Olo kyllä tuntui aika pieneltä tuolla selässä, niinkuin kyllä näyttääkin

Onnistunut hyppy

Tämäkin ihan ok hyppy

Naureskelin kyllä näille mun ilmeille
Lopuksi sitten verkkailtiin ravissa pitkin ohjin. Lähdetiin vielä kävelemään loppukävelyt ulos, kun seuraava ryhmä oli jo saapumassa maneesiin. Ulkona oli kyllä aivan loistava ilma! Tunneista jäi kyllä kiva fiilis ja varmaan sitten kesällä tulen käymään enemmänkin tuolla Opistolla. Varmaan ihan vakiotunnin sieltä varaan, kun Jokirannassa ei kesällä ole tunteja.

Ravia pitkin ohjin

Ihana ilma ja ihana ratsu

Tässä oli Tapilla niin hieno ilme

Tyytyväinen ratsastaja ratsunsa kanssa

Ps. Kuvissa mulla on se B Vertigon paita, minkä tuolla aikaisemmin esittelin. On se kyllä niin ihanan värinen! Pahoittelen myös jos on kirjotusvirheitä. Pikkuisen jo väsyttää, joten tulee varmaan enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.